artikel

XpertPlaza 2013: Een nieuwe beleving

Horeca

De overkoepelende (branche)organisaties in de horeca presenteren op Horecava 2013 een nieuw concept. De negen partners presenteren vanuit de thema’s Vakmanschap, Bewust Ondernemen, Veiligheid & Ondernemerschap een uitgebreid programma op XpertPlaza, met spraakmakende onderwerpen en een nieuwe ‘look & feel’. XpertPlaza bevindt zich in Hal 9 van de Horecava.

XpertPlaza 2013: Een nieuwe beleving

De negen organisaties presenteren zich op XpertPlaza in een ‘festival setting’, met theatertenten, een fonteinbar, diverse podia en knusse zitjes. Dit zijn bedrijfschap Horeca en Catering, Koninklijke Horeca Nederland, SVH, Kenwerk, Koksgilde, FNV Horeca, Stichting Voorlichting Leerlingen, Pensioenfonds Horeca & Catering en de Horecava-organisatie. De deelnemers belichten zowel gezamenlijk als individueel de genoemde thema’s met specifieke presentaties, discussies en masterclasses. XpertPlaza is dé plek waar ondernemers en medewerkers in de horeca expertise en inspiratie opdoen op het gebied van vakmanschap, ondernemerschap, gastvrijheid en veiligheid.

Nieuwe onderdelen in combinatie met klassiekers
Beursbezoekers worden geïnspireerd door een wervelend dagprogramma bestaande uit talkshows, presentaties en entertainment. Dit wordt afgewisseld met klassiekers als het Nationaal Kampioenschap Horeca waarbij koks in de nieuwe wedstrijdkeukens strijden om de Gouden Koksmuts en het Gouden en Zilveren Koksmes.

Het Lekkerste Broodje Horeca viert aankomende editie haar dertigste verjaardag. Daarnaast vindt de wedstrijd om het Lekkerste Broodje Catering plaats. Nieuw dit jaar is het Lekkerste Kindermenu. Ook de competitie Lekker Anders, voor medewerkers met een verstandelijke beperking, staat weer op het programma.

Het Biergenootschap der Lage Landen reikt voor de vijfde maal de Bier & Gastronomie Award uit. Juryvoorzitter van het NK Horeca is SVH Meesterkok Wynand Vogel. Elke dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de vakwedstrijden van het NK Horeca. Daarnaast worden de HorecaHelden gehuldigd en is er speciale aandacht voor het succesvolle RTL-televisieprogramma ‘Knallen in de Horeca’, dat in 2013 aan haar tweede seizoen begint. Traditiegetrouw is er aandacht voor leren in de praktijk met op donderdag speciale activiteiten voor studenten.

Open onderstaande pdf voor het definitieve dagprogramma

Reageer op dit artikel