artikel

Koffie Top 100 nr. 49: Van Bleiswijk, Enkhuizen

Horeca

De benodigde vaardigheden en kennis zijn aanwezig bij de barista en de bediening is gastvrij en vriendelijk.

Koffie Top 100 nr. 49: Van Bleiswijk, Enkhuizen

De opvallende daling van dit bedrijf wordt dan ook veroorzaakt door de details, die doorslaggevend zijn in een lijst met honderd bedrijven waartussen het niveauverschil miniem is. Bij de espresso heeft de crema wat belletjes en hij is vrij licht van kleur. De afdronk is lang en persistent. Bij de cappuccino wordt bewust veel schuim gedaan (meer dan 2 centimeter), dat vindt de barista bij een cappuccino horen. Hierdoor voert de melk ietsjes teveel de boventoon in de smaak, die verder fluweelzacht is met een zoetje. Zoals gezegd, ze kunnen het hier wel, dus dat biedt hoop en verwachtingen voor het komende jaar.

Westerstraat 84-86, Enkhuizen
Vanbleiswijk.nl

Reageer op dit artikel