artikel

Niet-westerse wereldkeukens als proeftuin

Horeca

Naast de verschillende ‘Werelden’ is op de Horecava 2014 een nieuw thema toegevoegd: Ethnic Foods Europe. Hier kan de beursganger kennis maken met foodproducten uit wereldkeukens van verschillende niet-westeuropese landen.

Niet-westerse wereldkeukens als proeftuin

Beursorganisator RAI in Amsterdam spreekt van een ‘verrijking van het huidige Horecava-aanbod’. Medio december was de beursvloer voor Ethnic Foods Europe (EFF) voor tachtig procent gevuld. Het is de eerste keer dat EFF is toegevoegd aan de Horecava. Beursmanager Luuk Scholte van Amsterdam RAI: ‘Op dit moment zijn er 47 deelnemers, afkomstig uit Nederland, Engeland, Duitsland, Thailand, Macedonië (Balkan), Denemarken, Portugal, Turkije, China en Maleisië. Wij verwachten circa 75 exposanten uit meer dan 14 landen met een mooi internationaal aanbod!’

Ethnic Food

Bezoekers kunnen zich hier oriënteren op etnisch eten en drinken. Onder ‘Ethnic Food’ verstaat de beursorganisator alle voeding welke van origine niet-westeuropees is. In termen van regio’s en landen zijn dit voedingsmiddelen uit Centraal Azië, het Verre Oosten, Arabië, het Midden Oosten, Turkije, Afrika en Zuid-Amerika. Hun wereldkeukens vormen de voedingsbron voor Ethnics Food Europe 2014 welke te vinden is in Elysium.
EFE is geen nieuwe beurs. De laatste keer dat de beurs plaatsvond, was in 2012 in Brussel. Dat was tevens de tweede editie van het evenement. Het samengaan van de Horecava en EFE past volgens directeur Exhibitions van Amsterdam RAI, Ids Boersma, in de koers van de Horecava om een ‘sterk, breed vakevenement neer te zetten dat alle leidinggevenden uit de foodservice industrie aanspreekt.’

Retail

Met de beurs mikt de organisatie op directeuren en inkopers uit de retail-, foodservice-en hospitalitysector met een focus op etnisch eten en drinken. Scholte: ‘Retail is een gewaardeerde klant binnen onze Horecava-doelgroep. De nieuwe combinatie levert een verrijking op van het huidige Horecava-aanbod en Ethnic Foods Europe krijgt hiermee een beduidend groter bereik.’
Voor de professionals in de foodservice industrie betekent de combinatie volgens hem ‘pure winst’. Ook de locatie van Amsterdam RAI is voor de internationale bezoeker en exposant van EFE een gunstige ontwikkeling.
Op de beursvloer met etnische foodaanbieders kunnen bezoekers bijvoorbeeld Koningsvogel aantreffen. Dit is een Nederlands merk dat bekend staat vanwege haar sambal en kruidenmixen. Franco San Giorgi van dit bedrijf laat weten de EFF als ‘hét perfecte podium’ te zien om dertien nieuwe producten waaronder een sauzenlijn te lanceren. Het beursaanbod bestaat onder meer uit fingerfood, snacks, kant-en-klaar noodles van leveranciers als Heuschen & Schrouff.

Reageer op dit artikel