artikel

Awards voor zes innovatieve horecavindingen

Horeca

Zes vondsten die voor de horecabranche op de markt zijn gebracht, hebben tijdens de openingsceremonie van de Horecava2014 in de RAI in Amsterdam op 13 januari awards gewonnen vanwege hun innovatieve karakter.

Awards voor zes innovatieve horecavindingen

Het bordspel Gastologie van Jeannine Sok ontving de overall Horeca Innovation Award 2014 en ging als winnaar in de categorie Equipment & Services naar huis. ‘Een boost voor de foodservice industrie’, vond juryvoorzitter Hayk Simons. Met het spel dat Sok samen met studenten van de Cas Spijkers Academie ontwikkelde, kan de horeca haar kennis op gebied van gastvrijheid testen.

Krom is nieuwe recht
Naast de twee awards voor Gastologie was er de Karel de Vos Award voor Kromkommer uit Rotterdam. De missie van dit bedrijf is voedselverspilling tegen te gaan door ‘gekke, kromme groenten’ weer op het bord te krijgen. ‘Krom is het nieuwe recht’, aldus een van de eigenaars. Dit jaar wil Kromkommer een soeplijn op de markt brengen waarin deze kromme groenten verwerkt zijn.

Goudvis
Ecodish Greenovations, Oldenzaal won de award in de categorie Concepts & Co-Creation voor Ecodish, een machinaal vaatwasmiddel en vrij van schadelijke stoffen. Om te illustreren hoe milieuvriendelijk dit is product is: er kan een goudvis in het water zwemmen waarin dit vaatwasmiddel zit.

De PhoneBob van NBMI-Medialine in Deurne ontving een onderscheiding in de categorie Interior & Design. Het apparaat is een oplaadstation voor op tafel voor mobiele telefoons en tablets, voor tien tot maximaal twintig stuks. Bedoeld als service aan gasten.

Alternatief voor pizza en pannenkoek
Flammkuchen Nederland uit Rotterdam ging aan de haal met de award in de categorie Food & Beverage voor Flammkuchen. Dit is een Elzasser plaatkoek met een dunne afbakbodems, gemaakt van biologisch geteelde tarwe welke diepgevroren wordt aangeleverd. Het concept wordt ondersteund met blankhouten presentatieplanken, ingrediënten, rolmessen, ovens. ‘Smakelijk alternatief voor pizza en pannenkoek geschikt voor meerdere eetmomenten’, aldus de jury.

Publieksprijs
De onafhankelijke jury, bestaande uit ondernemers, chef-koks, vakspecialisten en –journalisten, beoordeelde voor deze 14e editie van de Horeca Innovation Award ruim 118 inzendingen. De 16 uitverkoren innovaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER! tijdens de Horecava. Daarnaast is het donderdag 16 januari mogelijk om te stemmen op de publieksprijs via de website van de Horecava.

Kan een bordspel zoals gastologie een innovatief product zijn anno 2014? Discussieer mee hierover op Misset Connect.