artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 19: Burger King

Horeca 592

Internationaal gezien was het hoogtepunt van het jaar de overname van concurrent Quick. Alle 509 hamburgerrestaurants van de van oorsprong Belgische keten worden omgebouwd tot Burger King, 400 daarvan staan in Frankrijk. In Nederland is het juist Burger King dat wordt overgenomen, al blijft de naam intact.

Vestigingen: 60
Omzet: €95,5 miljoen (€90,5 mln)  5,6%
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb

Autogrill-dochter HMSHost gaat de komende 10 jaar de 18 vestigingen op stations exploiteren. Exploitatie en personeel zijn overgenomen van NS Retail. Autogrill was al eigenaar van een tiental Burger Kings langs de snelweg. Ook werd begin 2016 bekend dat Burger King Nederland, franchisenemer en eigenaar van 27 restaurants, is gekocht door de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment. De nieuwe eigenaar, die het pakket overnam van aandeelhouder Citoyen Food Group, wil het aantal restaurants in Nederland de komende jaren verdubbelen en ook investeren in bestaande locaties.

In alle eigen restaurants lanceerde Burger King een app met dynamische prijzen: als gasten met een smartphone de QR-code van het gewenste product scannen, ontvangen zij een persoonlijk prijsaanbod. De hoogte van de korting hangt af van factoren als het tijdstip van bestellen (buiten de spits is de korting hoger) of het aantal keren dat die gast een Burger King bezoekt (hoe vaker een gast via de app bestelt, hoe hoger de korting).
Burgerking.nl

Reageer op dit artikel