artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 7: La Place

Horeca 557

Tsja, La Place… Eerlijk gezegd waren we verrast dat we het formulier ingevuld en wel terugkregen van ceo Bart van den Nieuwenhof. We hadden er alle begrip voor gehad als dat nou niet direct hoog op zijn prioriteitenlijst had gestaan.

Vestigingen: 123
Omzet: €220 miljoen (€230 mln)  4,3%
Rapportcijfer: 6 / economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 1%

Al ging dat formulier wel vergezeld van een kanttekening: ‘Gezien de huidige ontwikkelingen en in het kader van het faillissement van V&D is het helaas niet mogelijk om alle vragen in te vullen.’ Waarvoor begrip.

Maar het gaat in deze lijst uiteindelijk om 2015, toen het faillissement al wel dreigde, maar alle La Place-vestigingen nog gewoon open waren. En er waren ook gewoon hoogtepunten afgelopen jaar. Zoals de opening van de eerste BFresh in Boston, een op La Place gestoeld concept van Fresh Formats, een Amerikaanse Ahold-dochter die het concept onder licentie van V&D in VS introduceert. En Van den Nieuwenhof is gerust op de toekomst. Los van de sluitingen als gevolg van de verkoop aan Jumbo, verwacht hij dat diezelfde verkoop dit jaar tot 10 nieuwe vestigingen en misschien zelfs wel meer omzet dan 2015 gaat leiden. Want laten we wel wezen: La Place is niet failliet en zal ook volgend jaar weer in deze lijst te vinden zijn. Zoals Van den Nieuwenhof zegt: zijn doel dit jaar wordt de La Place-organisatie weer op stoom krijgen na de roerige tijden.
Laplace.nl

Reageer op dit artikel