artikel

Aanrader op winterkaart: erwtensoep met pulled pork

Horeca 2460

Soep is een interessant product voor de horecaondernemer. Het gerecht is gemakkelijk te maken en heeft een mooie marge. Toch kan nog meer uit de soepverkoop worden gehaald. Bijvoorbeeld door klassieke smaken in een hip jasje te steken.

Aanrader op winterkaart: erwtensoep met pulled pork

De soepverkoop staat onder druk, merkt Jacqueline Spruit, channel marketing manager Unilever Food Solutions. ‘Er zijn de afgelopen jaren steeds meer alternatieven gekomen voor soep. Denk aan de belegde broodjes, burgers, hotdogs en maaltijdsalades. Toch blijft soep een heel interessant product voor de ondernemer. Soep is een relatief makkelijk om te maken. Bovendien gaat de bereiding van soep waste tegen, want je kunt veel rest-ingrediënten erin verwerken. Het is een interessante productgroep met een mooie marge.’

Glutenvrij

Dit najaar introduceert Unilever Food Solutions vijf nieuwe Unox vloeibare soepen. ‘We hebben onze soepvarianten tomatencrème, groente, kippen, runder en velouté in een nieuw jasje gestoken en glutenvrij gemaakt. Allergenenvrij, gezond en bewust eten zijn belangrijke trends en onze soepen sluiten daar nu goed bij aan. Ook onze Knorr 123 bouillons hebben we glutenvrij gemaakt. Dat biedt toegevoegde waarde. Zowel voor de professionele gebruiker uit de horeca als de catering en de zorg zijn nu basisproducten beschikbaar die ook geschikt zijn voor mensen die glutenvrij moeten eten.’

Goede basis

Met de nieuwe Unox vloeibare soepen hebben horecaondernemers volgens Spruit altijd een goede basis in huis. ‘Wij adviseren horecaondernemers om een draai aan de klassieke smaken te geven. Naast de introductie van onze nieuwe varianten hebben we ook een aantal nieuwe recepturen ontwikkeld, waarmee horecaondernemers onze bestaande klassiekers in een hip jasje kunnen steken. Denk bijvoorbeeld aan een traditionele erwtensoep met pulled pork. Daarmee kunnen ze zich onderscheiden.’

Originele afwerking

Daarnaast adviseert Spruit om goed na te denken over een originele afwerking, de presentatie en de omschrijving op de kaart, zodat de gasten nieuwsgierig worden naar het gerecht. Ook raadt ze aan om een combi-deal met soep in het assortiment op te nemen.

Reageer op dit artikel