artikel

Nieuw Horecava-paviljoen: Van Bron tot Bord in Nederland

Horeca 590

De Horecava heeft komende editie een nieuw paviljoen: Van Bron tot Bord in Nederland. Lokale en duurzame producten uit de Nederlandse provincies staan hier centraal. Toonaangevende chefs doen mee aan de promotie van de streekproducten door aan de hand van kookdemonstraties te laten zien hoe bijzonder en veelzijdig deze zijn.

Nieuw Horecava-paviljoen: Van Bron tot Bord in Nederland

Aanleiding

Vanuit de consument komt steeds meer de vraag naar lekker eten van dichtbij en men wil weten waar alles vandaan komt wat op het bord ligt. De Nederlandse horeca professional speelt in op deze trend en toont steeds meer belangstelling voor streek- en lokale producten. Er is echter nog veel onbekendheid bij de horeca professional over wat er in Nederland allemaal te krijgen is aan producten.

Doel

Van Bron tot Bord in Nederland heeft tot doel het gezonde Nederlandse (streek)product te promoten en het culinaire imago van Nederland te verhogen. In het paviljoen kunnen horeca professionals hun kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van streekproducten uit alle 12 provincies. De nadruk ligt op het ambacht: de aangeboden producten zijn op kleine schaal en op traditionele manier bereid.

Proeven

Het paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland krijgt een plek in de nieuwe Foodhal op de Horecava. Meer dan 24 streekleveranciers gaan hun specialisme presenteren. Twee maal per dag is er een kooksessie van drie uur waar gerenommeerde chefs uit Nederland hoogwaardige gerechten met streekproducten bereiden. Onder andere Jonathan Zandbergen van Merlet*, Matthijs Mulder van De Bloemenbeek*, Tonny Berentsen en Sierk Buwalda van De Kromme Dissel* en Gilbert Von Berg van Chateau Neercanne* zullen hun kookkunsten vertonen.

Samenwerking

Van Bron tot Bord in Nederland is een samenwerking tussen Deli XL, Vers 24/7, Horecava en het boek ‘From Farm to Fork in the Netherlands’. Vers 24/7 is de grootste online streekmarkt voor de horeca professional en onderdeel van Deli XL, groothandel in foodservice. From Farm to Fork in the Netherlands is een initiatief van Nico Dingemans, Hospitality in Health.

Reageer op dit artikel