artikel

Nominaties Horecava Innovation Awards

Horeca 485

Op maandag 9 januari worden de Horecava Innovation Awards (HIA) uitgereikt. In de vier categorieën Concepts, Interior & Design, Digital, Applications & Social Media, Equipment & Services en Food & Beverage wordt een winnaar bekendgemaakt. Eén van die winnaars wordt uitgeroepen tot overall winnaar.

Nominaties Horecava Innovation Awards

Ook bij deze editie van de HIA wordt de Karel de Vos Award uitgereikt. Deze bijzondere trofee, vernoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter deze wedstrijd, gaat naar een van de inzendingen.

lekkeroptafelLekkeroptafel

Lekkeroptafel is een inter-actief versplatform voor de horeca, foodproducenten en handel, waarbij bestellen, betalen en bezorgen in één platform is verenigd. Het unieke aan het platform is dat de foodbedrijven zelf hun assortiment met hun eigen verkoopprijzen plaatsen zonder tussenkomst van grossiers of inkooporganisaties.
Versenfijn.nl

 

sjiftSJIFThappens

Een rooster en communicatie-app; eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Mensen geven hun beschikbaarheid op en iedereen kan het meest actuele rooster zien of onderling diensten wisselen vanaf de smartphone. En met de overzichtelijke contactenlijst gaat voortaan alle communicatie vanuit één app.
Sjift.nl

 

connectedConnected Wash

Connected Wash verbindt de vaatwasmachine met analyses en evaluaties voor optimaal voordeel. Via een app bekijkt de klant data zoals aantal wasbeurten en waterverbruik. De gebruiker kan het aantal wasbeurten van zijn machine bekijken, het schoonmaakproces volgen en verbeteren waar nodig. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld storingen worden voorkomen (bespaart geld) of schoonmaakprocessen worden bijgesteld (tijd tussen opstart en eerste was verkorten e.d.).
Winterhalter.nl

 

booqbooq: Bar

De Bar Manager 2.0 is een systeem dat via de kassa in contact staat met touchschermen in de zaak. Alle bestellingen die de bediening invoert in de handterminals of kassa, komen automatisch als digitale bonnen op het scherm van de bar terecht. Hierop kan de barmanager de tijdsaanduidingen en vereiste acties zien. Een kleurenraster als tafelcodering zorgt voor slimme looproutes. Het systeem kan bestellingen per wijk samenvoegen door het gebruik van een kleurenraster (iedere wijk heeft zijn eigen kleur). Zo kan één runner alle bestellingen voor dezelfde wijk meenemen en dat bespaart enorm veel tijd en onnodig heen en weer lopen met losse bestellingen.
Eijsink.nl

 

foamAltijd goed melkschuim

De Foam Locus is ontwikkeld door de ervaren barista en baristatrainer Tjeerd Schravendeel. Het is een hulpmiddel waarmee iedereen perfect melk kan opschuimen zoals een barista dat kan. Met de Foam Locus – een soort pijpje – kunnen onervaren barista’s direct perfect melk opschuimen. Het biedt een oplossing voor een veel voorkomend probleem: wisselende kwaliteit melkkoffies door onervaren personeel. Ondernemers kunnen door dit hulpmiddel constante kwaliteit leveren en medewerkers kunnen makkelijker hun werk doen. Het bespaart tijd en geld en ongemak.
Tjrd.nl

 

meikoAfvalverwerker

De WasteStar CC is een compact inzamelsysteem voor organische voedselresten. Het verlaagt de kosten voor het afvoeren van afval en levert een optimaal voorbereid substraat, waarmee waardevolle energie kan worden opgewekt. De WastStar hoeft niet op een waterleiding of afvoer te worden aangesloten en koeling is overbodig. Het apparaat is duurzaam, hygiënisch en biedt een duurzame oplossing van afgedankte voedselresten.
Meiko.nl

 

hollandsemeestersHollandse meesters eten

In 3D-boxen worden oude Nederlandse stilleven schilderijen uit de 17e eeuw exact nagebouwd met verse ingrediënten. Zo wordt er een beleving gecreëerd waar het eten uit de schilderijen wordt geserveerd. Een creatief concept ontwikkeld en geproduceerd in een samenwerking tussen Creative Chef en SLUIK. waarbij men een reallife 17e eeuwse totaalbeleving heeft in een moderne tijd.
Sluik.nl

 

upfallHet nieuwe douchen

De Upfall Shower, oftewel ‘het nieuwe douchen’ bespaart tot 90 procent op water en energie. Geniet van 40 liter water per minuut en verbruik slechts 1,5 liter. ’s Werelds enige upcycle douche met Kiwa. Innovatief en duurzaam. Kwaliteitsproduct van Nederlandse bodem door Beter Bad in Dronten.
Upfallshower.com

 

barnBio fast casual takeaway

Vernieuwend fast casual-takeawayconcept op basis van 100% biologische ingrediënten, bio-afbreekbare disposables, zichtbare (eerlijke) bereiding ter plekke, snel en betaalbaar. Ontwikkeld met een ICT-systeem dat voordelen biedt voor zowel de klant bij bestellen als voor de onderneming qua efficiency, managementinformatie en diverse koppelingen.
Thebarnfood.nl

 

gourmet fritesBram’s Gourmet Frites

Bram Ladage heeft met een oud-directeur van McDonald’s en Herman den Blijker een nieuw concept ontwikkeld. De klant kan de friet (die in het zicht wordt gesneden) combineren met een zestal Herman den Blijker-stoven. Om flexibel in de uitrol te zijn, zijn naast vaste winkels, containers omgebouwd tot unieke units.
Bramsfrites.nl


pieperbierBier van aardappels

Pieper Bier is het eerste biertje in Nederland dat gemaakt wordt van reststromen. Pieper Bier heeft een unieke smaak. Naast de gebruikelijke ingrediënten van het bier wordt een deel van het mout vervangen door aardappels. Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale.
Instock.nl

 

berkensapBerkensap

Berkensap? Ja berkensap! Treelife tapt het natuurlijke berkenwater af van de bomen zonder deze te schaden. Naast dat het een lekker drankje is, gemaakt van 99,7% puur sap is het een onderscheidend product. Treelife is verpakt in handige glazen ‘grab & go’ flesjes van 250ml. Berkensap is een lekkere toevoeging aan cocktails en kan geserveerd worden met een schijfje citroen en munttakje.
Juicesolutions.nl

 

yespersKnapperige muesli

Yespers Granola is een mild knapperige muesli, geroosterd in fruit. Dit fruit komt uit (eigen) reststromen in samenwerking met De Verspillingsfabriek. Gezondere voedingswaarden, duurzamer en innovatief. De eerste granola geroosterd in gered fruit én met een beetje groente.
Yespers.com

 

hemelswaterBier van regenwater

Door klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met lokale heftige regenbuien. De stad kan dit niet aan en moet ‘rainproof’ worden. Hemelswater oogst dit water, filtert het en maakt bier van het regenwater. Hemelswater: Code Blond. een bitterblond bier.
Hemelswater.com

Reageer op dit artikel