artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 28: Starwood Hotels & Resorts

Horeca 297

Sinds juni 2016 is Starwood formeel onderdeel van Marriott, maar voorlopig opereert het nog als min of meer zelfstandig bedrijf, en zijn dus ook de omzetstromen gescheiden.

Horeca Top 100 2017 nummer 28: Starwood Hotels & Resorts

Marriott wil al jaren geen cijfers delen voor deze ranglijst – en is dus ook niet opgenomen, laten we hopen dat Starwood dat wel blijft doen. Dat ze dit jaar de cijfers niet zonder trots overleggen, is duidelijk: een dikke vette plus, die grotendeels is toe te schrijven aan het eerste volledige jaar dat W Amsterdam open is.

Gedurende het jaar werd het tweede deel, de KAS Bank, in gebruik genomen. Ook opende extended-stay-concept Element nabij de Zuidas in Amsterdam. ‘De Nederlandse hospitalitymarkt en vooral die in Amsterdam blijft booming’, verklaart area general manager Kurt Renold. Aan de andere kant spreekt hij wel zijn zorg uit vanwege de aanhoudende terreurdreiging. ‘Dat heeft op lange termijn grote invloed op het economisch klimaat.’

Op de meer korte termijn denkt Renold met schrik terug aan 22 maart 2016, de aanslagen in Brussel, die Sheraton Brussel Airport van zeer dichtbij ervoer. Het andere Sheraton in Brussel, in het centrum, ging failliet. Renold doet wat betreft investeringen dit jaar even pas op de plaats, met én W Amsterdam, én Element, én renovaties in Sheraton Schiphol afgelopen jaar is het wat hem betreft wel even mooi geweest. Hij kijkt uit naar het afwikkelen van de samenvoeging met Marriott en verwacht daar ook een mooie omzetplus uit voor dit jaar.

Vestigingen: 4
Omzet: €63,5 miljoen (€48,6 MLN)  30,5%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 5,5%
Starwoodhotels.com

Reageer op dit artikel