artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 5: AccorHotels

Horeca 458

De weg die AccorHotels – de naam werd iets aangescherpt afgelopen jaar – is ingeslagen, lijkt de juiste. Na een bescheiden groei vorig jaar, schiet de van oorsprong Franse hotelgigant diep de dubbele cijfers in. Was 2015 het jaar van de overnames, in 2016 werd vooral de organisatie op de schop genomen.

Horeca Top 100 2017 nummer 5: AccorHotels

Vastgoedtak Hotelinvest werd afgesplitst van Hotel Services, waar de exploitaties onder vallen. Op deze manier hebben beleggers de mogelijkheid rechtstreeks in de vastgoedtak te stappen, zonder daarbij de ‘risico’s’ van de exploitatietak op de koop toe te hoeven nemen. Ook werd de Franse oud-president Nicolas Sarkozy benoemt in het bestuur; hij gaat zich bezighouden met strategie. Of onderhandelen over betere belastingtarieven daarbij hoort, is onbekend, maar de voordelen van iemand met zo’n netwerk in de Franse politiek zijn evident.

AccorHotels zet nu in op duurzame hotels, waarvan een koolstof-arm hotel dat in Parijs wordt gebouwd van natuurlijke materialen, een mooi voorbeeld is. In Nederland kan Accor trots zijn op het managementteam van Mgallery INK Hotel Amsterdam, dat de Dutch Hotel Award won.

Vestigingen: 45
Omzet: €276,5 miljoen (€238,7 MLN)  15,8%
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb
Accorhotels.com

Reageer op dit artikel