artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 83: Yip Groep

Horeca 644

‘2016 was een uitstekend jaar’, constateert een tevreden Won Yip. Hij is eind 2016 gestart met het verbouwen van drie zaken aan de Dam (Café Zwart, Euro Pub en Majestic), waardoor de omzet van 2015 net niet werd gehaald.

Horeca Top 100 2017 nummer 83: Yip Groep

Maar, als die verbouwingen achter de rug zijn, voorziet Yip in 2017 liefst een verdubbeling van de omzet. Kijk, ondernemers met ambitie, daar houden we van. Hij is momenteel nog bezig met het inrichten van de eerste SushiSamba van Nederland, achter Holland Casino in Amsterdam. Het sushiconcept is onderdeel van het Amerikaanse Samba Brand Management, waarin Yip participeert. Zo opende Yip in december 2016 in het Venetian Hotel in Las Vegas al een vestiging van Sugarcane, ook een concept van Samba. Yip stak al een miljoen in SushiSamba, dit jaar investeert hij nog eens zo’n €6 miljoen in alle projecten die hij (ver)bouwt.

Afgelopen jaar verkocht de van oorsprong Tilburgse horecatycoon 90 procent van zijn vastgoed. Alleen in Zeeland houdt hij wat onroerend goed. Er is nog altijd gedoe rond de Heinekenhoek. Dat Yip de expoitatie gaat doen, lijkt zeker. Maar tegen de verleende bouw- en hotelevergunning lopen rechtszaken. Yip zei eerder te verwachten dat het volledig nieuwgebouwde complex in 2018 opgeleverd zou worden, maar met de huidige vertaging is dat de vraag.

Vestigingen: 7
Omzet: €12,1 miljoen (€12,3 mln)  1%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 50%
Amsterdam-dam.com

Reageer op dit artikel