artikel

Horecatrends: 20 populaire concepten en 10 voor in de prullenbak

Horeca 7582

Van welke hospitality-concepten gaat de populariteit groeien? Tien experts zetten twintig concepten op een rij: van One product-concepten, all day-concepten en Instagrammable fotogenieke gerechten en dranken die het online goed doen.

Horecatrends: 20 populaire concepten en 10 voor in de prullenbak

Wat heeft toekomst en welke concepten zijn over en uit? Tien experts schijnen hun licht op horecatrends. De do’s en don’ts in de hospitality.

De experts zijn Hans Meyer (Zoku), fooddesigner Annelies Hermsen, Vincent van Dijk (HBMEO), Ronald Huiskamp (H-Hospitality), Rob Bongers (Horeca Development), Camiel Weijenberg (Nederlandse architect in Singapore), Sander Allegro, Fred Bus (Debuut), Theo Spies (SBS Properties Architectuur) en Gerard Glintmeijer (FG Stijl).

Twintig concenten die groeien in populariteit:

1. All day-concepten

2. One product-concepten

3. Mixconcepten. zoals restaurant/bar in combinatie met cultuur, hospitality-retail, hospitality-werk, hospitality-zorg.

4. Concepten met een ‘neigbourhood experience’: lokale ervaringen spelen een grote rol.

5. Ontbijt- en lunchconcepten in de stad. Mede door de populariteit van Airbnb zijn horden toeristen p zoek naar dit soort plekken. ‘Maar ook de jonge vlogmeisjes komen nier om hun freakshakes en breakfast-smoothiebowls te bestellen en van alle kanten te fotograferen voor hun Instagramaccount. Het gaat dan om Instagrammable, fotogenieke gerechten en dranken die het online goed doen.

Zaken met één product in de hoofdrol hebben toekomst, zoals the Avocado Show in Amsterdam.

De overige 15 concepten lees in je in het artikel dat je hier gratis kunt downloaden. Ook geven de experts in dit artikel prijs welke concepten écht niet meer kunnen. 

 

 

Reageer op dit artikel