artikel

Horeca Top 100 2018 nummer 18: Marriott

Horeca 436

Een terugkeer van de naam Marriott in deze lijst, en hoe. Marriott zelf wilde jarenlang geen cijfers verstrekken, maar Starwood deed dat wel.

Horeca Top 100 2018 nummer 18: Marriott

Nu de twee in 2017 voor het eerst het volledige jaar samengevoegd waren, verdwijnt Starwood uit de lijst en wordt de plaats ingenomen door Marriott. De recordgroei is dus wat vertekenend, de Marriott- hotels worden er ineens bij opgeteld. Het aantal vestigingen stijgt daarmee van 4 naar 9: vier eigen hotels en 9 franchise (waaronder Hotels van Oranje en Apollo Amsterdam). Area manager Benelux Kurt Renold kijkt meer dan tevreden terug op 2017. ‘Het was een recordjaar voor ons, mede dankzij de integratie van Starwood en Marriott.’ Hij zag dat afgelopen jaar ook een goed jaar was voor de hospitalitysector in het algemeen in Amsterdam, met booming toerisme en recordcijfers op alle fronten. Een ander hoogtepunt noemt Renold de Michelinster voor The Duchess in W Amsterdam, wat daarmee het eerste W hotel ter wereld is met een ster.
In 2018 verwacht Renold met vier franchised hotels te groeien. Daaronder vallen Moxy Houthavens (al open), Renaissance Schiphol en een Autograph Collection in Rotterdam. Iets verder vooruit staan een tweede Moxy in Utrecht en de eerste Aloft van Nederland (2020), ook in Utrecht, op stapel.
Op persoonlijk vlak werkt Renold naar zijn pensioen, zomer 2018. ‘Ik heb het grootste deel van mijn carrière, 28 jaar, in de Benelux doorgebracht, afwisselend in België en Nederland en dit heeft mij absoluut gevormd’, blikt hij terug.
Marriott.com

Vestigingen: 13
Omzet: €120 miljoen (€63,5 MLN) +89,1%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 3,5%

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2018

Reageer op dit artikel