artikel

Horeca Top 100 2018 nummer 48: Tao Horeca Groep

Horeca 1741

Normaal hoor je Casper Reinders die zijn bedrijven heeft ondergebracht in de Tao Horeca Group niet over cijfers, en om die reden stond zijn Tao Horeca Group niet (meer) in deze lijst.

Horeca Top 100 2018 nummer 48: Tao Horeca Groep

Maar met a slip of the tongue liet Casper Reinders zich recent ontvallen dat hij inmiddels €35 miljoen omzet. En met de rij recente openingen zal dat volgend jaar alleen maar meer zijn. Onder de vlag van Tao exploiteert Reinders met verschillende partners een twaalftal zaken in Amsterdam. Acht restaurants, waarvan drie in het WTC: Ox & Bucks, Mylk en Che Buono. De andere vijf zijn: Lion Noir, Joya, Bo-nam en twee vestigingen van Libertine: Café Café en Libertine Comptoir de Cuisine. De laatste opende afgelopen jaar.

Ook vallen onder Tao drie clubs: Chicago Social Club, Jimmy Woo en Club NL. Ook die laatste voegde hij afgelopen jaar toe – de club bestond al sinds 1999, Casper Reinders stapte in 2017 in. Aan de andere kant moest hij een andere club, l’Elephant du Congo in de Reguliersdwarsstraat, sluiten. Het is al de tweede keer dat Reinders op deze plek een concept sluit. Hij kocht de zaak in 2011 uit de boedel van Sjoerd Kooistra, mede met hulp van een investering van oud-voetballer John Heitinga. Elk opvolgende jaar schreef club April verlies, tot in 2015 de boel werd omgebouwd tot l’Elephant du Congo. Na twee jaar moest deze wegens forse verliezen ook dicht. In 2018 voegde Reinders nu al een derde Libertine, Petit Café, en Bumbu Kitchen in NH Collection Doelen, met Jaimie van Heije, toe aan zijn imperium.
Casper Reinders

Vestigingen: 11
Omzet: €35 miljoen
Rapportcijfer: NB / Economisch klimaat: NB / Verwachte omzetgroei: NB

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2018

Reageer op dit artikel