artikel

Horeca Top 100 2018 nummer 7: Eden Hotels

Horeca 471

‘Financieel was 2017 het beste jaar ooit voor onze groep.’ Leon Dijkstra is zeker niet de enige die dat roept dit jaar. En hij ziet allerlei voortekenen dat het voorlopig nog wel even zo blijft: ‘Er is grote vraag naar kamers en f&b, de economische vooruitzichten zijn goed en de rente is laag.’

Horeca Top 100 2018 nummer 7: Eden Hotels

Even over de naam, want vorig jaar stond het bedrijf van Dijkstra nog als Hampshire Hospitality in de lijst. Afgelopen jaar ruilde Dijkstra die naam in voor het slapende merk Eden Hotels. Dat merk was nog altijd in het bezit van Dijkstra, wiens vader Sjoerd Dijkstra Eden in 1999 startte. Hampshire Hospitality maakte bekend niet door te willen gaan met de franchiseformule en alleen eigen hotels te willen onder de naam Eden Hotels. Later werd de merknaam Hampshire verkocht aan Dutch Hotel Group, en zo blijft het merk dus toch bestaan. Op het succesvol afronden van deze operatie kijkt Dijkstra met goedkeuring terug.

Onder andere in de merkenswitch stak Dijkstra zo’n €20 miljoen. Dit jaar heeft hij €25 miljoen gereserveerd, voor renovaties en mogelijke acquisities. Aan afstoten doet hij trouwens ook: begin 2018 verkocht Dijkstra in één keer vijf Eden Hotels aan Fletcher.
Edenhotels.nl

Vestigingen: 63
Omzet: €210 miljoen (€200 MLN)  +5,0%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 9
Verwachte omzetgroei: 5%

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2018

Reageer op dit artikel