artikel

Horeca Top 100 2018 nummer 9: HMSHost

Horeca 952

Met 21 locaties een omzet behalen van 203,4 miljoen, lijkt onmogelijk. En dat is het eigenlijk ook. HMSHost exploiteert namelijk veel meer outlets, maar Schiphol telt als één locatie (met 90+ outlets) en dat geldt ook voor Rotterdam The Hague Airport.

Horeca Top 100 2018 nummer 9: HMSHost
Burger Federation van HMSHost

Tel daar zeventien stations bij op (Burger King en La Place) en twee winkelcentra (Designer Outlet Roermond en de Stadskamer van Hoog Catharijne in Utrecht) en je hebt 21 locaties, maar een veelvoud daarvan in outlets. In Utrecht zijn inmiddels de eerste drie concepten geopend. HMSHost haalde het Britse sandwichconcern Pret A Manger naar Nederland. Het voorwerk gebeurde in 2017, de deuren gingen in maart 2018 open. Op Station Utrecht Centraal. De keten richt zich met name op natuurlijke producten.

Investeringsbedragen noemt HMSHost-directeur Walter Seib niet, hij verklapt wel dat veel geld gaat naar digitale innovaties. ‘Maar digitalisering is geen doel op zich. Het helpt ons de gast te bereiken in een drukke omgeving zoals een luchthaven.’ In februari 2018 is het bedrijf gestart met food delivery at the gate. Deliveroo bezorgt bij passagiers die wachten bij de gate. Ander digitaal initiatief: een samenwerking met iCoupon waarbij reizigers die vertraagd zijn, kunnen gebruikmaken van digitale f&b-vouchers. Of wat te denken van interactieve schermen bij de entree van Aziatische brasserie Kebaya om gasten makkelijker naar binnen te lokken. Daar zit de uitdaging voor HMSHost: op hun drukke locaties meer gasten iets laten kopen.
Hmshost.com

Vestigingen: 21
Omzet: €203,4 miljoen (€187 MLN)  +8,8%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: NB

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2018

Reageer op dit artikel