artikel

Horeca Top 100 2019 nummer 2: Van der Valk

Horeca 1022

In 2018 openden de verschillende staken van de familie Van der Valk drie nieuwe hotels. De eerste in Amsterdam (eindelijk!) en ook Apeldoorn en Tilburg kregen een Toekan.
De Amsterdamse primeur was voor de staak Luiten-Van der Valk.

Horeca Top 100 2019 nummer 2: Van der Valk
Omzet: €703 miljoen (€658 mln) ↑6,8%
Vestigingen: 73 (68)
Fte: 4750
Rapportcijfer: 8
Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 6%

 

Lucie Luiten en haar man Thymen Simons mogen de boel draaien. In een interview eerder dit jaar met Misset Horeca spraken ze van ‘een nieuwe uitdaging voor de familie’. Voor dit jaar ligt maar liefst €150 miljoen klaar als investeringsbedrag. Nieuwe hotels verwacht de familie niet te openen in 2019, wel wordt continu op verschillende locaties gebouwd, verbouwd, bijgebouwd en gerenoveerd. Zoals nu in Akersloot. Ook in Schiedam verrijst een nieuw hotel-restaurant, maar hier zullen de eerste gasten vermoedelijk pas slapen in 2021. De grond is al wel bouwrijp hier. Ook in Lelystad komt een Van der Valk, inclusief Grand Casino.

Tevreden is de keten – net als vorig jaar – niet over de complexere regelgeving en de alsmaar hogere gemeentelijke lasten. ‘Hierdoor worden onze prijzen onnodig
hoger gemaakt. Voor de lange termijn kan dat schadelijk zijn, omdat je gewoonweg te duur wordt.’ Ook ondervindt Van der Valk hobbels als het gaat om het vinden van nieuwe locaties. ‘Dat is en blijft lastig.’ Zo soebatten ze in Doetinchem al een tijdje of hier nu wel of niet een Van der Valk mag komen.

Valk.com

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2019