artikel

Horeca Top 100 2019 nummer 6: NH Hotel Group

Horeca 352

Internationaal was 2018 het beste jaar ooit voor NH Hotel Group, zei ceo Ramón Aragonés bij het bekendmaken van de ebitda van €260 miljoen. In Nederland groeit de omzet bescheiden, maar dat is allerminst reden tot ontevredenheid bij managing director Maarten Markus.

Horeca Top 100 2019 nummer 6: NH Hotel Group
Omzet: €281 miljoen (€273 mln) ↑2,9%
Vestigingen: 35 (36)
Fte: nb
Rapportcijfer: 9
Economisch klimaat: 9
Verwachte omzetgroei: 5%

 

En er zit nog genoeg in het vat om die omzet de komende jaren fors op te schroeven. Zo heropende in mei 2019 NH Carlton als NH Collection Flower Market en vordert de bouw van nhow Amsterdam RAI gestaag – opening voorzien in het eerste kwartaal van 2020.

Afgelopen jaar kreeg ook de integratie van NH Hotel Group in Minor Hotels verder vorm. Het Thaise hotelbedrijf verhoogde haar belang in NH tot 94,1 procent door een laatste grote pakket aandelen van het Chinese HNA over te nemen. NH Hotel Group draagt nu officieel de ondertitel ‘part of Minor Hotels’. Samen hebben de hotelgroepen 540 hotels wereldwijd. Binnenkort wordt als eerste stap een groep van vijftien Minor Hotels in Brazilië en Portugal overgedragen aan NH. Andersom verwacht Markus dat waarschijnlijk één van de Amsterdamse NH Collection-hotels wordt opgekat tot Anantara.

Kleine tegenslagen kreeg NH op het gebied van f&b. Zo flopte het tweede restaurantconcept in korte tijd in NH Collection Doelen, waar Casper Reinders en Jaimie van Heije eind 2018 na een half jaar de stekker trokken uit Bumbu Kitchen, waar eerder al flexitarisch restaurant Swych na een paar maanden sloot.

Nh-hotels.nl

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2019