blog

Lopen

Horeca

Werktijden tot soms vroeg in de ochtend. Veel staan, bukken, voorover reiken en lopen. Lawaai, drukte, weinig frisse lucht en natuurlijk de vele dagelijkse verleidingen met alcohol, zout, suiker en vet. Een horeca-ondernemer of -medewerker heeft het maar zwaar. Zijn of haar gezondheid wordt continu op de proef gesteld.

Lopen

Des te mooier is het om te zien dat veel horecamensen in hun vrije tijd toch de tijd en de energie vinden om te sporten. Voetballen, tennissen, maar vooral veel fietsen en hardlopen. Die laatste sporten kun je namelijk, anders dan competitiesporten, ook prima alleen doen, en op momenten dat het jou uitkomt. Heerlijk is het om de kop leeg te maken in het bos of op de winderige dijk. Maar alleen is maar alleen, en dus vind ik het ontzettend leuk dat er allerlei initiatieven ontstaan om gezellig samen te lopen en te fietsen.

Dinsdag was de eerste editie van Lenting Loopt in Nijmegen. Op 1 september is er een grote horecadelegatie die de Tilburg Ten Miles gaat lopen. Compleet met borrel en barbecue achteraf én een bijdrage voor het goede doel. Prachtig toch? Hoe meer horecadieren aanhaken, hoe beter. Sport verbroedert, sport inspireert. En op zo’n manier kun je het toch met geen mogelijkheid een zware opgave meer noemen. Ik ben dan ook, om in sporttermen te blijven, een grote fan van evenementen als Lenting Loopt en de Tilburg Ten Miles. Ik gun deze en alle andere sportevenementen voor horecamensen, een gestage groei.

En ik ben ervan overtuigd dat die er ook gaat komen!

Reageer op dit artikel