blog

Uitsmijter Radboud geveld door gezond leven

Horeca

In mijn blog van vorige week roemde ik de initiatieven om horecamensen aan het sporten te krijgen. Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Het houdt ons op de been. Hoewel… Misschien heeft u vorige week al de Uitsmijter van Radboud Bergevoet gemist. Deze zult u nog wat langer moeten missen. Radboud is gecrasht. En niet zo’n beetje ook.

Uitsmijter Radboud geveld door gezond leven

Ik ken nauwelijks sportievere mensen dan Radboud. Zodra hij maar even vrije tijd heeft, zit hij op de fiets, loopt hij hard, of swingt hij van de witte hellingen af op zijn ski’s. Afgetraind, topfit.

En dan ineens is er dat kleine hoekje en dat ongeluk. Met een stel vrienden zat Radboud op de racefiets toen hij ineens, op glad wegdek, een enorme smak maakte. Met loeiende sirenes naar het ziekenhuis. Eerste diagnose: drie nekwervels gebroken. Dan mag je blij zijn dat je nog leeft, was mijn eerste gedachte. En niet direct een dwarslaesie oploopt. Radboud leefde nog en had geen dwarslaesie. Sterker nog, hij loopt nu, enkele weken na het ongeluk, alweer voorzichtig rond. Met een imposante stellage om zijn hoofd om de gebroken nekwervels te laten helen, maar toch. Hij is alive en voorzichtig weer kicking.

Dat is geen toeval. Dat is geen geluk. Dat is omdat het Radboud is. De gespierde spijker van Misset Horeca. Ik ben ervan overtuigd dat juist door zijn vele sporten, door zijn gezonde levensstijl en zijn fitheid, Radboud veel groter leed bespaard is gebleven. Het sterkt mij eens temeer in de gedachte dat sporten moet. Uiteraard is Radboud voorlopig even niet op de redactie in zijn kenmerkende, inspirerende rol als chef en aanjager. Daar baalt hij zelf nog het meest van, al baal ik en de rest van de redactie stevig mee. Maar hij komt terug. Sterker dan ooit tevoren, daar ben ik van overtuigd. Ik vraag van u dus een beet- je geduld. Even geen uitsmijters op deze plaats. Virtuele bossen bloemen en tips voor nieuwe uitsmijters mogen 
trouwens naar radboud.bergevoet@reedbusiness.nl.