blog

Je kunt het niet alleen

Horeca

Het wordt eigen een beetje een irritatiefactortje. Bijna dagelijks word ik uitgenodigd voor ene netwerkbijeenkomst. Iedere keer weer ergens anders en eigenlijk altijd met de mededeling dat het goed is voor mij als ondernemer. Maar is dat wel zo? Zijn al die netwerkorganisaties wel zo nuttig voor mij?

Je kunt het niet alleen
Mark Haagen, eigenaar restaurant-, vergader-, evenementenlocatie Kameryck

Ze komen altijd op een tijd dat ik heel druk ben, zijn bijna altijd meer dan een half uur rijden en kosten een dag tijd. En dan kom je thuis en heb je zelden een positief gevoel.Na een nacht slapen ben ik die hele netwerkbijeenkomst weer vergeten.

Wat wil ik dan wel? Ik wil mij heel graag laten inspireren door andere ondernemers. Ik wil kennis delen op het moment dat het mij uitkomt. Ik wil problemen kunnen delen met andere ondernemers zonder dat ik eerst een netwerkbijeenkomst moet afstruinen. Ik wil geïnspireerd worden op momenten dat ik daar tijd voor heb en niet op mijn enige vrije dag in de week.

Er zijn meer dan 40.000 horecaondernemers in Nederland. Daar zitten zeker ondernemers bij die mijn probleem al lang een keer hebben meegemaakt. Daar zitten ondernemers bij die tips hebben waar ik nog nooit aan heb gedacht. Ik zou het fantastisch vinden als er een soort app zou worden gemaakt waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Waar best practices worden gedeeld. Waar je wordt beloond als je je grootste blunder vermeldt. Je geeft aan waar je zelf goed in bent zodat andere ondernemers je weten te vinden en om advies kunnen vragen. Je kunt op onderwerp aangeven waar je hulp voor zoekt.

Bij Kameryck hebben wij een groepswhatsapp. Als je iets leuk vindt op de zaak of je ziet dat er nog troep is achtergebleven van de vorige shift, maak je een foto en zet je dit online. Het werkt snel en efficiënt. Je maakt elkaar beter. Waarom kan dit dan niet in de grotemensenwereld? Een laagdrempelig app voor weinig geld en dus voor veel ondernemers bereikbaar. Een vriendje van me maakte de #samenwerkenannonu. Ik onderstreep dat, maar zou willen zeggen: #samenwerkenisnu!

Reageer op dit artikel