blog

Weg met soberheid

Horeca

De crisis is voorbij. Dat blijkt ook uit onderzoek van Misset Horeca onder vijftig nationale en internationale designbureaus. Het sobere vintage van de afgelopen jaren heeft zijn langste tijd gehad. Het interieur mag weer comfortabeler en eleganter, maar niet té. Geen blingbling en dure kroonluchters.

Weg met soberheid

De trend neigt naar creatieve en warme ruimten die flexibel en multifunctioneel inzetbaar zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat de hotels en restaurants fundamenteel aan het veranderen zijn. Ze spelen in op de veranderde wensen van de nieuwe gast. Omdat werk en privé in elkaar overlopen en de fysieke en digitale wereld in elkaar vloeien, ontstaan nieuwe behoeftes. Die zien we vooral terug in de nieuwe functie van de hotellobby. In plaats van luxe wachtruimtes met saaie check-in desks, zien we self-servicerecepties en open woonkamers waar gasten kunnen werken, eten, drinken en ontmoeten. Gasten zijn op zoek naar een unieke beleving en design draagt daar aan bij.

Als het gaat over design, gaat het niet alleen over kleur, vorm en stijl, maar ook over thema’s, zoals duurzaamheid, vakmanschap en het gedrag van de mensen. Digitale en technische toepassingen maken eveneens onderdeel uit van het interieur. Hoe mooi design ook kan zijn, horecazaken moeten de esthetische en praktische aspecten afwegen. Ontwerpers willen schitteren, maar ondernemers kijken ook naar investering, logistiek en efficiëntie.

De redactie van Misset Horeca wil met MH Design ondernemers inspireren en voorzien van de laatste ideeën en best practices op het gebied van design.

Reageer op dit artikel