blog

5 tips om uw ondernemerszaken slim online te regelen

Horeca 1500

Het deponeren van uw jaarrekening verandert. Vanaf het boekjaar 2016 kunt u alleen nog digitaal deponeren bij de Kamer van Koophandel. Met eHerkenning doet u dit veilig en makkelijk. Wat betekent dit voor u? En kunt u nog meer ondernemerszaken slim online regelen, zodat u offline meer tijd overhoudt voor uw gasten? Joseph Kakisina van KPN geeft 5 tips voor horecaondernemers.

5 tips om uw ondernemerszaken slim online te regelen

Vanaf het boekjaar 2016 kunnen ondernemers in de bedrijfsklasse micro of klein alleen nog digitaal deponeren bij de Kamer van Koophandel. Voor ondernemers in de bedrijfsklasse middelgroot en groot gaat deze nieuwe manier van deponeren in de nabije toekomst ook gelden. Deze wijziging past in een trend waarin steeds meer tijdrovende ondernemerszaken digitaal geregeld kunnen worden. Een fijne ontwikkeling voor horecaondernemers, want zo blijft er meer tijd over voor de dingen die er toe doen. Hoe regelt u uw ondernemerszaken veilig digitaal? 5 tips voor horecaondernemers:

1. Gebruik efficiënte hulpmiddelen

Voor het digitaal deponeren van uw jaarrekening kunt u eHerkenning gebruiken. eHerkenning is een veilige digitale sleutel voor het communiceren met overheden en andere organisaties. Dankzij deze sleutel weten organisaties met wie ze te maken hebben en of gebruikers gemachtigd zijn om te handelen.

2. Meer tijd over voor uw gasten

Als ondernemer in de horeca hebt u te maken met verschillende instanties. Steeds meer zaken kunt u online regelen met eHerkenning. Niet alleen het deponeren van jaarrekeningen, maar ook bijvoorbeeld meldingen bij de Voedsel- en Warenautoriteit of het aanvragen van ontheffingen. Ook het online aanvragen van een vergunning, een Verklaring Omtrent Gedrag en toegang tot uw Berichtenbox van de overheid kunt u snel en eenvoudig via eHerkenning doen. Door deze tijdrovende ondernemerszaken slim online te regelen, houdt u meer tijd over voor uw gasten. Met eHerkenning hebt u daarnaast één veilige digitale sleutel voor al deze instanties. Zo voorkomt u dat u meerdere accounts moet aanmaken en verschillende wachtwoorden moet onthouden.

3. Geen omkijken naar uw online identiteit

Een veilige oplossing om in te kunnen loggen is essentieel om uw online identiteit te kunnen borgen. eHerkenning heeft zich in de praktijk al bewezen; digitaal deponeren is weliswaar nieuw, maar tienduizenden ondernemers regelen al jarenlang andere ondernemerszaken via eHerkenning.

4. Zorgeloos veilig communiceren

De Kamer van Koophandel en andere instanties vragen om een inlogmiddel met een bepaald beveiligingsniveau. eHerkenningsmiddelen zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende beveiligingsniveaus. Voor het digitaal deponeren van uw jaarrekening kiest u minimaal beveiligingsniveau 2.

5. Houd uw logins geheim

Om identiteitsfraude tegen te gaan, is het belangrijk om uw logins niet te delen met anderen. Door te machtigen kunt u anderen toestemming geven om namens u online te handelen. Zo hoeft u geen wachtwoorden aan anderen te geven. Binnen eHerkenning kunt u bijvoorbeeld personen binnen uw organisaties machtigen om online zaken voor u te regelen. En via ketenmachtigingen kunt u andere organisaties machtigen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw externe boekhouder of accountant machtigen om namens u digitaal de jaarrekening te deponeren.

Steeds meer digitaal

Digitaal ondernemerszaken regelen neemt een hoge vlucht. Deze toename is niet alleen ingegeven vanuit praktische overwegingen, maar ook vanuit wettelijke verplichtingen zoals het digitaal deponeren. De verwachting is dat dit in de nabije toekomst alleen nog maar meer wordt. Steeds meer organisaties zullen hun diensten online toegankelijk maken. Dat is praktisch en efficiënt. Daarbij is het echter wel van belang om zorgvuldig om te (blijven) gaan met uw online identiteit. Technologieën als eHerkenning maken online inloggen veilig en makkelijk. Zo houdt u meer tijd over voor uw gasten.

Dit artikel is mede ontwikkeld door KPN.

Meer informatie over digitaal deponeren en eHerkenning vindt u op eherkenning.kpn.com/jaarrekeningdeponeren 

Lees verder: De winst van een goed advies>>

Reageer op dit artikel