blog

Motorbendes infiltreren in Oldenzaal

Horeca 3371

Vorige week waarschuwde burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal plaatselijke horecaondernemers per brief dat Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) bezig zijn te infiltreren in hun kroegen. O My God! De Oldenzaalse caféwereld dreigt in handen te vallen van de Hells Angels. Gelukkig heeft de burgemeester wat praktische tips voor de bedreigde ondernemers:

Motorbendes infiltreren in Oldenzaal

‘Motorgangs kunt u herkennen aan hun clubkleding.’

Kijk, daar heb je wat aan als Oldenzaalse kroegbaas. Om de gewelddadige bendes buiten de deur te houden, adviseert de burgemeester de kroegeigenaren een A4-tje met huisregels duidelijk zichtbaar op te hangen. Voor het gemak hebben zijn ambtenaren al een mooi lijstje van die regeltjes opgesteld. Daaronder:

‘Geen wapens en drugs’
‘Geen ongewenste intimiteiten’
‘Geen hinderlijk gedrag’
‘Geen eigen consumpties’
en:
‘Netjes parkeren, geen motorvoertuigen op de stoep’.

Als dat laatste die gasten niet afschrikt…

De burgervader legt uit dat de criminele motorbendes uiterst geraffineerd te werk gaan. ‘De eerste keer bezoeken ze het café incognito om poolshoogte te nemen, de tweede keer komen er twee in vol ornaat, weer een week later zijn ze met z’n twintigen.’

Nuttige info waar je wat mee kunt. Het is zondagmorgen in Oldenzaal, De zon baant zich een weg door de ochtendmist. Dromerig start de bedrijfsleider zijn café op. Plotseling parkeren twee onbekende spierbundels in zwarte leren jacks hun brullende motoren voor de deur van de kroeg.

– ‘Moi.’
– ‘Moi.’
– ‘Zo, een beetje aan het toeren op de brommer?’
– ‘Jazeker, het is hier een prachtige omgeving. We willen graag iets bestellen.’
– ‘Zeg, jullie zijn toch geen lid van een motorbende of zo hè?
– ‘Nee, hoezo?’
– ‘O, zo maar. Biertje?’
– ‘Twee muntthee alsjeblieft.’

Als bedrijfsleider in Oldenzaal moet je heden ten dage over stalen zenuwen beschikken.

Lees meer over motorbendes.

 

Reageer op dit artikel