fotoreportage

Foto’s Lekkerste Stamppot 2019: winnaar Winter Wonderland

Horeca 413

De eerste editie van de Lekkerste Stamppot 2019 is gewonnen door Rob Kramer van Vitam Catering met zijn stampot Winter Wonderland. De jury prees hem om zijn keuze bewust met zout om te gaan in plaats van zoutloos te koken. Hierdoor was de stamppot perfecte in balans qua specerijen en smaken.

Foto’s Lekkerste Stamppot 2019: winnaar Winter Wonderland

We eten met zijn allen te veel zout en dat is slecht voor de nieren. Het doel van deze nieuwe wedstrijd is om de Nederlandse horeca zout bewuster te maken. De zeven deelnemers mochten van maximaal 8 verse, onbewerkte ingrediënten gebruik maken en maximaal 2 gram zout. Het gaat er bij de Lekkerste Stamppot om dat er gewust met zout wordt omgegaan.

De tweede prijs ging naar Peter Nass van eveneens Vitam Catering met zijn stamppot Opperdoes en Gerard Voskuilen van restaurant NU won met zijn VOC Stamppot dederde prijs. In de jury zaten ondere andere culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf en SVH Meesterkok Menno Post van restaurant Olivijn.

De wedstrijd Lekkerste Stamppot is een initiatief van KHN en de Nierstichting.

Foto's

Reageer op dit artikel