nieuws

De belangrijkste wetswijzigingen van 2014

Horeca

Nieuwe regels op het gebied van alcohol, ontslag, ziekte en allergenen maken het leven voor de ondernemer vanaf volgend jaar niet per se gemakkelijker, laat staan goedkoper. Misset Horeca zet de belangrijkste wijzigingen op een rij.

De belangrijkste wetswijzigingen van 2014

Gunstig voor werkgevers is dat de huidige ‘gouden handdruk’ verdwijnt. Maar een grote achteruitgang is dat werknemers straks in beroep en cassatie kunnen tegen hun ontslag. Het ontslaan van oudere werknemers zou daarmee wel eens een taaie juridische strijd kunnen worden.

Alcohol

Verder is alcohol vanaf 1 januari alleen toegestaan voor achttien jaar en ouder. Horecazaken die alcohol verstrekken aan achttien-minners krijgen zonder waarschuwing een vette boete van €1360.
Helaas maken de gemeenten die verantwoordelijk zijn voor de controle, er massaal een potje van. Tientallen gemeenten geven aan de wet niet te zullen handhaven.  KHN noemt de opstelling van de gemeenten bizar.

Allergenen

En dan is er nog de allergenen-wet. Vanaf december 2014 zijn horecaondernemers verplicht om hun gasten te vertellen of er in de gerechten gluten, ei, lupine, noten of schaaldieren zijn verwerkt.
Lees het hele artikel over de belangrijkste wetswijzigingen op ons digitale magazine.

 

Meediscussiëren over dit onderwerp kan op ons social platform Misset Horeca Connect.

Reageer op dit artikel