video

Gnocchi pocheren

Horeca

Paul van Craenenbroeck, oud-hoofdinspecteur Michelin Benelux, wordt adviseur van GaultMillau Nederland. Dat meldt Jan van Lissum, directeur en uitgever van de Nederlandse GaultMillau-gids. ‘Vanaf januari maakt Van Craenenbroeck onderdeel uit van mijn team,’ aldus Van Lissum.

Gnocchi pocheren

De Belg, die ruim twintig jaar als hoofdinspecteur Benelux werkte bij Michelin, nam twee jaar gelden afscheid van de bandenfirma. Hij woont tegenwoordig in Zuid-Frankrijk, in de buurt van Perpignan.

Van Lissum benadrukt dat Van Craenenbroeck niet zelf gaat inspecteren. Wel gaat hij adviseren bij het beoordelen van toprestaurants. ‘Soms ligt een oordeel heel gevoelig. Neem nou Parkheuvel. Daar moet je heel zorgvuldig mee omgaan,’ aldus Van Lissum. Onder de nieuwe eigenaar Erik van Loo daalde Parkheuvel in GaultMillau van 19 naar 17 punten en in de nieuwe Lekker van plek drie naar plaats achttien.

Van Craenenbroeck krijgt tevens een rol bij een nieuwe activiteit van GaultMillau: Van Lissum wil restaurateurs de kans geven op repliek en inzage geven in hun dossier. ‘Als je een restaurant ongevraagd beoordeeld, ben je verplicht om daar een toelichting op te geven’ meent Van Lissum. ‘Als mensen vragen hebben over hun beoordeling, kunnen ze bij mij of Paul terecht.’ Hoe groot de rol van Van Craenenbroeck precies wordt binnen GaultMillau, wil Van Lissum niet kwijt.

De overstap van de oud Michelin-topman naar de grote concurrent komt niet helemaal onverwacht. Van Craenenbroeck was de grote attractie tijdens de presentatie van GaultMillau 2007, twee weken geleden. De Belg nam het eerste exemplaar van de gids in ontvangst.

Zie ook:

Michelin-veteraan krijgt eerste GaultMillau

Video

Reageer op dit artikel