video

Unilever

Horeca

Het Kennemer College in Heemskerk heeft de aanval op de koploper van de Misset Horeca Kennistest geopend. Drie studenten van het opleidingscentrum uit Noord-Holland bestormden afgelopen week de top-5 van het studentenklassement. Favoriet Pepijn Verburg moet ineens vrezen voor zijn koppositie.

Niels Doodemans, Laura ’t Hart en Raymond de Groot. Zij maken met fraaie cijfers het leven van Pepijn Verburg behoorlijk zuur. Het lijkt erop dat de aanval op de koppositie op tijd in ingezet. Op 23 april sluit de Misset Horeca Kennistest, zodat studenten van het Kennemer College nog anderhalve week de tijd hebben om de koppositie te behalen. Tweede staat Gea van Klompenburg van de Hoger Hotelschool in Leeuwarden. Vorige week stond ze ook tweede.

Ook het tussenklassement van docenten is flink op zijn kop gezet. Hans de Zwaan van het Friesland College uit Leeuwarden mag dan wel op één blijven staan, de concurrentie is in aantocht. Olaf Berkhout (Fontys Hogeschool in Amsterdam) en Klaas van der Veen (Friesland College, Leeuwarden) rammelen nadrukkelijk aan de kennistestpoort.

Bij de ondernemers zien we een oude bekende terug. Miké Muizebelt stond een paar weken geleden al in de top-5, maar verdween vervolgens ietwat geruisloos. Plots in hij terug. En hoe! Afgelopen week kwam de medewerker van het Badhotel in Scheveningen nieuw binnen op één. De verdreven koploper Sietse Lingsma maakte daarentegen een vrije val. Lingsma ging van één naar drie. Henk Markus (Restaurant De Nieuwe Mulderij in Leeuwarden) schoof een plaatsje op, van drie naar twee.

De recente cijfers tonen aan dat nog niets is beslist in de Misset Horeca Kennistest. Achterover leunen is riskant. Zo moesten deelnemers, die hun hoge positie verwaarloosden, flink terrein prijs geven. Dat verraadt dus een spannend slot van de kennistest. Deelnemers hebben nog anderhalve week om in aanmerking te komen voor de fraaie geldprijzen. De prijzen zijn:
Winnaar klassement studenten: € 2.500,-
Winnaar klassement studentenvereniging: € 1.750,-
Winnaar klassement docenten: € 750,-
Verder verloot de organisatie drie door topkoks gesigneerde handboeken ‘Klassieke Keuken’ en stelt HRC International een baan in de VS beschikbaar.

Video

Reageer op dit artikel