video

Reactie Claudia Brevet op Lekker 2010

Horeca

De weg voor een horecateam ligt open voor deelname aan de prestigieuze patisseriewedstrijd om de Coupe du Monde de la Pâtisserie. De Franse organisatie van de internationale wedstrijd besloot onlangs dat er selectiewedstrijden moeten plaatsvinden in diverse landen. Elk winnende team van de selectiewedstrijden neemt deel aan de grote krachtmeting in het Franse Lyon, begin 2005.

Voorheen was het een gewoonte dat het Nederlandse Patisserie Team deelnam aan de Coupe du Monde. Peter de Wit van de Nederlandse organisatie is tevreden dat aan die onaantastbare status een eind is gekomen. De Wit: ‘Ik juich het besluit van de organisatie toe. De beleving van de wedstrijd in ons land neemt toe door selectiewedstrijden Het huidige team is zelfverzekerd en verwacht dat ze de selectiewedstrijd gaan winnen. Vooral teamlid Jeroen Goossens is erg gefixeerd op het winnen van de Coupe du Monde. Hij is in het verleden al een paar keer hoog geëindigd.’

De selectiewedstrijd vindt plaats in oktober. De locatie zal zeer waarschijnlijk een school in Eindhoven of Rotterdam zijn. Daarover valt binnenkort een beslissing. Teams uit de horeca die kans willen maken op de Coupe du Monde en willen deelnemen aan de selectiewedstrijd, kunnen zich melden bij Peter de Wit (013-5703199 of p.dewit@mcbb.nl). Voorwaarde is dat een team bestaat uit drie personen.

Video

Reageer op dit artikel