video

Reactie Joost Verhoeven op Lekker 2010

Horeca

Het is gedaan met de onaantastbaarheid van Pepijn Verburg, de koploper in de Misset Horeca Kennistest. Gea Klompenburg van de Hoger Hotelschool uit Leeuwarden zit de ranglijstaanvoerder op de hielen. De kloof tussen de toppers uit de kennistest bedraagt nog slechts één seconden.

Wekenlang dicteerde Verburg de kennistest. De student uit Breda scherpte bijna wekelijks zijn toptijd aan en blufte bezorgde menig collega-student bijkans een trauma. Sinds deze week is er een kentering gaande onder de deelnemers van de kennistest. De voorsprong van Verbrug is minimaal en zijn heldenstatus lijkt dus broos. Daarmee is de spanning helemaal terug in de test die nu halverwege is.

Ironisch afgelopen week was de rol van Fred Weide. De docent van het Kennermer College in Heemskerk zette zijn leerlingen aan het werk om tijdens de les de kennistest te doen. Dat ging niet zonder gevolgen. Twee docenten van het Kennemer College schoten de top-5 binnen door hun goede prestatie. Fred zelf daalde in de docentenklasse van één naar drie…

De winnaar van de Misset Horeca Kennistest ontvangt € 2.500,-. De beste studentenvereniging mag € 1.750,- bijschrijven op haar bankrekening en de meest succesvolle docent is € 750,- rijker. Daarnaast verloot de organisatie drie exemplaren ‘Handboek Klassieke Keuken’. De kooktoppers Jonnie Boer, Pascal Jalhaij en Cees Helder signeren elk een exemplaar. Tenslotte maken deelnemers van de Misset Horeca Kennistest kans op een baan in de Verenigde Staten. Deze job in een horecabedrijf wordt aangeboden door HRC International.

Video

Reageer op dit artikel