video

Reactie Margo Reuten op Lekker 2010

Horeca

Het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde waren afgelopen weekend present tijdens het culinaire festijn OverHeerlijk! Beide gildes trokken veel belangstelling. Persvoorlichter Ferdi Olde Bijvank spreekt zijn enthousiasme uit: ‘Onze stands werden uitermate goed bezocht. Op een gegeven moment stonden de bezoekers rijendik voor de stands waar chefkoks en gastmensen meededen aan onze Nationale Kampioenschappen. Geweldig gewoon.

Het Koksgilde is zeer te spreken over de organisatie van de beurs. ‘Het zag er allemaal gelikt uit.’

Ook het niveau van de bezoekers is volgens Olde Bijvank van een zeer hoog niveau geweest. Dat zou vooral tot zijn recht gekomen zijn tijdens de finale om de titel Meesterlijke Amateurkok 2004. Deze Nederlandse Kampioenschappen werden georganiseerd door VNU en het Koksgilde. Winnaar van de wedstrijd was Hans Agterberg. Zijn menu bestond uit de volgende gangen:

  • Voorgerecht: in olijfolie gegaarde snoekbaars, geserveerd met een lauwwarme salade van wilde spinazie en een ravioli van coquille.
  • Hoofdgerecht: ‘twee haasjes met de jas aan’, varkenshaas op 2 maniere bereid met verse groenten en rozemarijn-aardappeltjes.
  • Nagerecht: ‘appels met peren vergelijken’, gepocheerde peer, appelsorbet en perenbavarois en appelgebakje.
Reageer op dit artikel