video

Eerste reactie winnaar Café Top 100

Horeca

Van The Big Night gaat een enorme aantrekkingskracht uit. Het is duidelijk dat bijna alle medewerkersvan de betrokken retailorganisaties onderling goed samenwerkten om de gestelde targets te halen,zodat ze mee mochten naar het event. Het event heeft in de afgelopen jaren een sterke franchiseopgebouwd en leeft zeer bij de doelgroep. Inhoudelijk sluit het daarbij ook perfect aan. Vooral hetbeeldmateriaal laat zien dat dit een prachtig event was dat volledig in de marketingcommunicatie isgeïntegreerd.
Dat Unilever Bestfoods na deze vijfde editie stopt, The Big Night kan de jury – gelet op hetenthousiasme op de werkvloer in de supermarkt en de behaalde resultaten – bijna niet gelovenHet event scoorde laag bij het beoordelingscriterium ‘creatief en/of gedurfd concept’. Omdat het eventnu al een paar jaar achter elkaar gehouden is, is er sprake van een beproefd recept. In die zin vondde jury het niet (meer) zo gedurfd. Daarentegen wil de jury stelling nemen tegen de idee dat iets watbewezen effectief en succesvol is, niet (veelvuldig) herhaald zou mogen worden. Continuïteit incommunicatie is vaak belangrijk.
De jury was van oordeel dat het event The Big Night mede door de lange aanloopperiode een uitersteffectief communicatie-instrument is voor de betrokken doelgroep. Dit werd beloond met een zilverenEVA.

The Big Night (5th edition) -12 en 13 april 2003 – Gelredome, Arnhem
Vanderkolk Business Events

Iedere fabrikant wil het beste plekje in de winkel hebben. In jargon: het streeft naar een optimalesamenwerking tussen de brand owners en de retailers als het gaat om aantal posities in het schap,het minimaliseren van OOS (out of stock) en de plaats van de producten in de winkel tijdensactieperiodes. Met het event The Big Night – The Retail Music Experience richtte Unilever BestfoodsNederland zich op het verhogen van de loyaliteit van winkelvloermedewerkers.
Unilever Bestfoods levert aan zo’n 2500 winkels in het drug-, food- en travelkanaal. Met het event richthet zich op alle medewerkers van die winkels: schappenvullers, afdelingsverantwoordelijken, maarook de kassa-afdeling en de winkelleiding.
In week 42 van 2002 start een loyaliteitsprogramma dat moet zorgen voor een betere zichtbaarheid enverkrijgbaarheid van de Unilever Bestfoods merken door maximale vulling van de schappen en hetgebruik van displays. Het event is een laagdrempelige bonus voor deelname aan hetloyaliteitsprogramma en wordt ingezet als ‘dankjewel’ naar de doelgroep.
The Big Night 5th edition was een tweedaags event waarbij Unilever Bestfoods namens haar leidendemerken ruim 60.000 medewerkers van de winkelvloer trakteerde op een aansprekende Retail MusicalExperience. Het event straalde dezelfde kwaliteit uit als de merken van Unilever Bestfoods.Tijdens een 3,5 uur durende happening ervaren de gasten een aansprekend programma met non-stopartiesten en spectaculair en verrassend showentertainment, ondersteund door kwalitatief hoogstaandlicht en geluid. De line-up kreeg een extra dimensie doordat The Big Night Orchestra een groot deelvan de artiesten live begeleidde. De diversiteit van het programma zorgde ervoor dat het de heledoelgroep aansprak.Alle winkelmedewerkers konden gebruik maken van een vervoersarrangement enwerden tijdens het hele event niet als publiek maar als special guests behandeld.

Unilever Bestfoods had voor de loyaliteitscampagne een speciale Big Night promo-afdeling in hetleven geroepen. De campagne ging gepaard met mailings naar de winkelvloer. Het was teasendmateriaal dat bestemd was voor de kantines, zoals brieven, zegelboxen, spaarposters en meer.Door de grote deelname aan het loyaliteitsprogramma zijn veel zegels gespaard en automatisch veeldisplays geplaatst, schappen maximaal en langdurig gevuld en is de zichtbaarheid van de merkenvergroot. De verkoop van een kant-en-klare verzenddisplay lag 25 procent hoger dan in eenvergelijkbare periode. De out of stock daalde van 41 naar 22 procent.

Video

Reageer op dit artikel