video

Misset Horeca Live editie 36

Horeca

IJssalon De Hoop heeft een internetverkiezing op IJs.startkabel gewonnen. Iets meer dan 11 procent van de 1573 stemmen gingen naar de ijssalon in Blaricum.

Misset Horeca Live editie 36

Tweede bij de internetverkiezing van IJs.startkabel werd Picobello in Schagen met 10.3 procent, gevolgd door Luciano in Wassenaar (9,8 procent) en Vivaldi in Hoorn (9,1 procent).

Voor Jean-Paul Brinkman, sitebeheerder en eigenaar van de ambachtelijke ijsfabriek Portofino in Vinkeveen, was de winst van De Hoopverrassend. ‘Je verwacht toch de grote namen als Talamini en Clevers, maar wellicht zijn er minder mensen actief op het internet in bepaalde delen van Nederland’, aldus Brinkman.

Bezoekers van de site konden door middel van een e-mail stemmen op hun favoriete ijssalon. ‘We dachten: ‘die printen we uit en tellen ze daarna’, aldus Brinkman. ‘Dat hebben we geweten. 1573 formulieren zijn er aardig veel, als je ze één voor één moet tellen.’

Brinkman wil de wedstrijd volgend jaar zeker weer laten doorgaan en is bezig met sponsors om de wedstrijd te professionaliseren. De uitreiking zal volgend jaar plaatshebben in IJssalon De Hoop, als deze weer opengaat voor het nieuwe ijsseizoen.

Video

Reageer op dit artikel