video

Misset Horeca Live editie 44

Horeca

De Australische wijnproducent Peter Lehmann is uitgeroepen tot ‘International Winemaker of The Year’. Dat gebeurde onlangs bij de prestigieuze International Wine & Spirit Competition (IW&SC) in Londen. Het is voor de tweede keer dat Lehmann tot beste wijnmaker van de wereld wordt uitgeroepen. In 2003 ging hij ook al met de felbegeerde titel aan de haal.

Misset Horeca Live editie 44

De IW&SC is een hoog aangeschreven internationale competitie die wordt gesteund door belangrijke wijnmakers als Barones Philippine de Rothschild, Miguel Torres, Marchese Piero Antinori, Robert Drouhin en Robert Mondavi. De wijnen worden op twee manieren gekeurd: tijdens een blindproeverij door een internationale jury, en via een gedetailleerde chemische en micro-biologische analyse. Onder wijnmakers staat de IW&SC in hoog aanzien. Dit jaar werden 5.000 wijnen uit 50 landen ingezonden.

Volgens de jury onderscheidt wijnmaker Lehmann zich door de kwaliteit, variatie en gunstige prijs. De Australiër maakt een breed scala wijnen in verschillende prijsklassen, beginnend bij €4,99.

De wijnen van Lehmann worden in Nederland op de markt gebracht door importeur Wine & Spirits uit Wateringen (www.winespirits.nl) en worden onder meer geschonken door hippe zaken als de Ice Bar in Amsterdam en Musk in Hilversum, maar ook bij toprestaurants als ’t Raethuys in Wateringen (*) en Saur in Den Haag.

Reageer op dit artikel