artikel

Delta hotel

Hotel

Het Delta Hotel in Vlaardingen is de eerste winnaar van de Dutch Hotel Award, een onafhankelijke vakprijs voor het hotel dat het beste inspeelt op veranderende marktomstandigheden. Het Delta Hotel is een zelfstandig hotel dat zijn nadelen heeft weten om te zetten in voordelen. Het hotel is bijvoorbeeld relatief klein. Het antwoord van het managementteam […]

Het Delta Hotel in Vlaardingen is de eerste winnaar van de Dutch Hotel Award, een onafhankelijke vakprijs voor het hotel dat het beste inspeelt op veranderende marktomstandigheden. Het Delta Hotel is een zelfstandig hotel dat zijn nadelen heeft weten om te zetten in voordelen. Het hotel is bijvoorbeeld relatief klein. Het antwoord van het managementteam is dat het hotel het moet hebben van sfeer en persoonlijke service. Het is niet aangesloten bij een keten. Antwoord: het Delta Hotel is geen massaproduct. Het ligt nabij flatgebouwen en industrie.Antwoord: goede bereikbaarheid.De jury heeft haar oog op het Delta Hotel laten vallen omdat ze onder de indruk was geraakt van de motivatie van het gehele team. Het management heeft veel aandacht voor onderlinge sfeer en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Een goede sfeer leidt tot een beter horecaproduct. Een hogere klanttevredenheid leidt tot meer omzet. Verkopen is geen vies woord bij de medewerkers in de wetenschap dat elke extra transactie door de gast als extra service gewaardeerd kan worden. Iedereen deelt mee in een bonusregeling. Het ziekteverzuim bedraagt slechts 2,4 procent.Succes valt of staat in elk bedrijf – groot of klein – met bezieling. De hoogste man of vrouw dient de werkende kracht te zijn in een onderneming. Floris-Jan Zwaag is directeur. Hij is ooit als ober begonnen in het Delta Hotel. Volgens de jury is Zwaag iemand die mensen motiveert, het beste uit zichzelf weet te halen en zweert bij persoonlijke aandacht en helder overleg. Mede daardoor slaagt het hotel erin met beperkte middelen goede marketing te bedrijven.Het marketingbudget van het Delta Hotel bedraagt slechts 2,7 procent: het benchmarkgemiddelde is 4,5 procent. Met creatieve acties die weinig geld kosten, is het Delta Hotel erin geslaagd de omzet in de particuliere markt te vergroten. Dat is een knappe prestatie in deze lastige tijden.Gisteren heeft Zwaag uit handen van de jury de eerste Dutch Hotel Award in ontvangst kunnen nemen. De prijs is een initiatief van Trust Hospitality, ondersteund door Misset Horeca, ING Bank, Hotelschool Den Haag en SBS Architectuur. De prijs is een eerbetoon aan een zelfstandig en ondernemend hotel waarin een goed team huist.

Reageer op dit artikel