artikel

Directeur Bruyn: ‘Sluiting Kandinsky absoluut schokkend

Hotel

Het Steigenberger Kurhaus Hotel in Den Haag sluit Kandinsky. Het restaurant wordt opgeofferd voor een wellness centre en health spa. Algemeen directeur Erwin M. Bruyn legt uit.

Directeur Bruyn: ‘Sluiting Kandinsky absoluut schokkend

Kandinsky dicht? Schokkend!

‘Ja, absoluut. Het besluit is genomen met veel pijn in het hart. We zijn zeer trots op ons restaurant. De vraag van gasten naar wellness is echter zo groot en dat konden we niet meer bieden sinds Thermen Vitalizee in 2009 failliet ging.’

Maar waarom Kandinsky opofferen?

‘Omdat dit de mooiste locatie is voor een wellness centre. Het heeft zeezicht en dat vonden we een absolute voorwaarde. We trekken twee vergaderzalen bij de ruimte en zijn ook aan het kijken of we een deel van de keuken kunnen opofferen. De ambitie is om het eveneens toegankelijk te maken voor gasten van buiten het hotel.’

Kandinsky staat genoteerd in Lekker en GaultMillau. Wat gebeurt er met die ambities?

‘We gaan het Kurhaus restaurant upgraden, maar niet met de ambitie om daarmee terecht te komen in de culinaire gidsen. De brigade van Kandinsky verhuist mee en Koos van Noort blijf executive chef. De uitdaging is nu de mensen van buiten het hotel ook naar het Kurhaus restaurant te krijgen. Dat percentage lag in Kandinsky op 65 procent.’

Reageer op dit artikel