artikel

Dode bij explosie in hotel in Schiedam

Hotel

Door een explosie in een kamer van het Novotel in Schiedam is zondagavond 31 maart een man om het leven gekomen. De explosie deed zich voor om 21.15 uur. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzoekt een verdachte tas in de bewuste hotelkamer.

Hoe de ontploffing kon plaatsvinden, is nog onduidelijk. De achtergevel van het hotel is ter hoogte van de bewuste kamer volledig vernield. Huisraad, puin en glas zijn door de klap naar buiten geblazen.

De politie onderzoekt of de ontploffing door een bom of door een gaslek is veroorzaakt. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De bedrijfsleiding van het Novotel heeft het hotel ontruimd. De honderd gasten die in het gebouw verbleven zijn ondergebracht in hotels in de omgeving.

Reageer op dit artikel