artikel

Groeten uit Beaver Creek

Hotel

Door de belachelijke prijzen is het walhalla voor skiërs in Colorado, Beaver Creek, alleen toegankelijk voor de superrijken ontdekt Niek van Halteren. Gelukkig kun je er ook stagelopen.

Groeten uit Beaver Creek

Studenten aan de hotelschool kiezen hun stage, zo lijkt het, op één criterium: hoe verder weg hoe beter. Zij mailen hun ervaringen tijdens een hotelstage over de grens naar missethotel.nl. Deze week: Niek van Halteren, Sales & Marketing assistant bij Vail Resorts in Beaver Creek, Colorado (Verenigde Staten).

Curriculum Vitae:


Naam: Niek van Halteren

Leeftijd: 21

Opleiding: International Hospitality Management, CHN, Leeuwarden

Stageplaats: Verenigde Staten, Vail Resorts, Beaver Creek, Colorado

Studie jaar: 4e

Afstudeerjaar: September 2008

Waar loop je stage?

‘Ik loop stage in Beaver Creek, Colorado, een van de beste skigebieden in de wereld. Vail Resorts is het bedrijf waar ik voor werk. Dit bedrijf heeft complete resorts en veel hotels, onder andere in Colorado, California, Mexico, Bahama’s etc. In Beaver Creek heeft dit bedrijf een aantal hotels en properties.’

Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

‘Het gebied is prachtig en het skien fenomenaal! De hotels en properties zijn van een erg hoog niveau, de rijkdom van mensen hier is onbeschrijflijk en de kamerprijzen onbetaalbaa. Een compleet nieuwe ervaring dus! Vail resorts is een exceptioneel bedrijf in een exceptioneel gebied.’

Wat is je functie?

‘Ik ben een Sales and Marketing assistant op het hoofdkantoor van Vail Resorts. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik altijd al de Sales kant op heb gewilt en met deze functie in dit bedrijf krijg je erg veel inside information en wordt je betrokken bij veel meetings. Een erg interessante baan, met veel verantwoordelijkheden en taken als stagiaire.’

Iedereen heeft wel een beeld en een mening over Amerika. Wat was jouw beeld vooraf, en klopte het?

‘Zoals iedereen weet is Amerika het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zo had ik er een beeld bij geschetst dat er in dit land erg hard wordt gewerkt en 70-urige weken geen uitzondering zijn. Nou, in Colorado aangekomen bleek dit absoluut niet te kloppen. Hier in de bergen (the Rockies) schijnt de werkmentaliteit nogal te verschillen ten opzichte van de rest van Amerika. Ik ben altijd als eerste op kantoor en verlaat het pand vaak als laatste, dit heet dan een 8 urige werkdag!’

Volop kans een beetje te genieten dus?

‘Van de sneeuw; natuurlijk wist ik dat er veel sneeuw zou vallen in dit skigebied, dat begint op 2500meter hoogte. Maar dat er dit seizoen meer dan 12 meter sneeuw zou vallen, verbaasde mij echt wel. Maar met mijn 70 skidagen heb ik er volop van genoten!’

Hoe ervaar je het werken in dat land van de onbegrensde mogelijkheden?

‘Ik ervaar het leven hier als laid-back. In het skiseizoen gaat iedereen, inclusief de managers, minimaal een uur skiën per dag. Het is wel geweldig dat het allemaal kan, maar of het daadwerkelijk goed is voor de business?! Het land is prachtig en je verveelt je nooit, of het nou zomer of winter is.’

Jij skiet ook elke dag, of vul je je vrije tijd nog met andere uitstapkes?

‘Vrije dagen vullen is iets waar ik absoluut geen moeite mee heb. In het skiseizoen ging ik elke dag skien, iets waar ik geen genoeg van krijg. Nu vullen Maarten (andere Nederlandse stagiaire) en ik onze weekenden met reizen. We zijn al naar Las Vegas, Bryce Canyon, Grand Canyon, Zion en Florida geweest en er staat nog meer in de planning. In de zomer kun je hier geweldig raften, biken en hiken, dus we zullen ons niet vervelen. En natuurlijk word er in de weekenden erg hard aan school gewerkt!’

En het werk, zie je verschillen tussen de hotellerie daar en in Nederland?

‘De hotellerie is in dit gebied anders dan in Nederland, omdat mensen hier meer geld te besteden hebben. Met als doelgroep, gezinnen die meer dan 450.000 dollar per jaar verdienen is dit gebied enorm duur. Met appartementen die voor 4000 dollar per nacht verhuurd worden is er dus een heel ander budget voor de hotels/properties. Qua gastvrijheid doen wij in Nederland absoluut niet onder voor de amerikanen. Onze etiquette is van een hoger niveau en wij zijn internationaler georienteerd.’

Wat leer je tijdens je stage?

‘Ik leer hier werken in een totaal andere, cultuur, werksfeer en taal dan ik gewend ben. Het gewend raken aan wonen in andere landen is iets dat je leert. Na wonen in Zuid Afrika nu in een land dat tegenovergesteld is in veel opzichten, daar leer je van en je ontwikkelt je eigen beeld over de wereld.’

Welke ervaring neem je mee naar huis?

‘Ten eerste de geweldige ski ervaring. Ten tweede de ervaring van een andere cultuur. En ten derde de ervaring als Sales and Marketing assistant in een sterk groeiend bedrijf!’

Het klinkt allemaal als één grote vakantie, valt er wel iets tegen?

‘De mentaliteit van de mensen op mijn werk valt me tegen. Het is moeilijk om te werken in een bedrijf waar managers veel weg zijn en waar jongeren uit heel amerika naartoe gaan voor de gratis skipas en de geweldige omgeving, en dus niet voor het werk!’

Mis je daar nog wat?

‘Ik mis mijn vriendin, familie en vrienden, maar toch ook de nederlandse cultuur, de gezellige terrasjes, lekkere kaas en gezond brood!’

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt?

‘Ik ben door de CEO van Vail Resorts benoemd tot PLUS 1 employee. Dit is een waarderings systeem voor werknemers die iets bijzonders hebben gedaan of altijd een extra stap zetten. Ik ben dit geworden, omdat ik hard werk, zoals ik gewend ben en initiatief toon. Aangezien 50 van de 4500 werknemers dit zijn geworden dit jaar ben ik daar trots op!’

Zou je anderen aanraden bij Vail Resorts stage te lopen?

‘Ik zou zeker mijn stagebedrijf aanraden bij andere andere studenten, aangezien je hier een hele andere kant van hospitality te zien krijgt. Deze ervaring gecombineerd met de prachtige omgeving, een ander land, andere cultuur en alle activiteiten die je hier in dit gebied kunt doen, maakt mij en hopelijk ook anderen enthousiast over deze stage.’

En wat zijn je plannen na je stage?

‘Mijn plan na mijn afstuderen zijn; een wereldreis maken met mijn vriendin, daarna wil ik een traineeship doen bij een van de grote hotelketens of ABN AMRO. Dit lijkt mij een goede manier om veel te leren, maar ook zekerheid te hebben van een baan’

Bekijk andere stagemails:

Reageer op dit artikel