artikel

Hotel Price Index: New York en Amsterdam populairst

Hotel

Nederlanders gaan het liefst naar New York en buitenlanders op bezoek in ons land kiezen het vaakst voor een hotel in Amsterdam. De internationale top 3 bestaat verder uit Las Vegas (2) en Parijs. Rotterdam (2) en Den Haag completeren de beste drie van Nederland.

Hotel Price Index: New York en Amsterdam populairst

De gegevens komen uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com en zijn vastgesteld op basis van de hotelboekingen in de eerste zes maanden van 2012. New York was de best bezochte bestemming in het eerste halfjaar.

Las Vegas en Parijs staan op respectievelijk de tweede en de derde plaats. In de door Hotels.com samengestelde top 20 staan vier nieuwe bestemmingen: San Diego (17), Bangkok (18), Lissabon (19) en Wenen (20). Daardoor verdwenen Brussel, Chicago, Istanboel en Praag uit de lijst.

De top 10 van populairste door buitenlandse toeristen bezochte Nederlandse steden wordt aangevoerd door Amsterdam. De top 3 bleef ongewijzigd: Rotterdam op 2 en Den Haag op plek 3. Nieuw bij de beste 10 is Haarlem (10).

Top 20 buitenland

1. New York
2. Las Vegas
3. Parijs
4. Londen
5. Berlijn
6. Rome
7. San Francisco
8. Barcelona
9. Los Angeles
10. Miami
11. Orlando
12. Madrid
13. Kopenhagen
14. Stockholm
15. Dubai
16. Milaan
17. San Diego
18. Bangkok
19. Lissabon
20. Wenen

Top 10 Nederland
1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Den Haag
4. Eindhoven
5. Utrecht
6. Maastricht
7. Leiden
8. Zaandam
9. Groningen
10. Haarlem

Foto: Wikipedia

Reageer op dit artikel