artikel

De ss Rotterdam: hoe nu verder?

Hotel

Het gerechtshof in Den Haag oordeelde dinsdag 7 mei dat woningcorporatie Woonbron de ss Rotterdam niet heeft verkocht aan de Veka Group en Westwind Holding. Het door beide partijen gelegde beslag moet worden opgeheven. Of dat betekent dat de overname door WestCord Hotels nu snel kan worden beklonken, is de vraag. De stand van zaken.

De ss Rotterdam: hoe nu verder?

Begin november 2012 verkocht eigenaar Woonbron de ss Rotterdam aan WestCord Hotels. Het bedrijf van Harry Westers betaalde €29,9 miljoen voor de overname. Beiden partijen lieten destijds weten de intentie te hebben de overdracht te laten plaatsvinden tussen 1 januari en 1 april 2013.

Beslag op aandelen

Tot een overname kwam het echter nog niet. Begin december bleek dat Christan Westers, bij name van de bedrijven Veka Group en Westwind Holding, beslag had gelegd op de aandelen van de ss Rotterdam.

De zoon van eigenaar Harry Westers was ook in de race voor de koop en meende een deal te hebben met verkoper Woonbron.

Rechtszaken

De woningcorportatie spande tevergeefs een kort geding aan, maar kreeg dinsdag 7 mei wel gelijk van de voorzieningenrechter. Of deze kwestie daarmee is afgedaan, is de vraag.

Veka Group en Westwind Holding kunnen nog in cassatie gaan. RTV Rijnmond meldde kort na de uitspraak dat de advocaat van beide bedrijven dit in overweging heeft.

Lucas Petit

Naast dit geschil speelt ook nog de situatie rond de huidige exploitant Hoscom. Eigenaar Lucas Petit liet eerder weten een huurcontract te hebben tot 2020 en tot die tijd onverminderd enthousiast verder te gaan.

Petit zal in dat geval dus moeten worden uitgekocht door Woonbron. De woningbouwcorporatie meldde in november al eens daarover in gesprek te zijn, maar die opvatting werd toen door Petit heel anders geïnterpreteerd.

WestCord Hotels

Ondertussen heeft WestCord Hotels een overeenkomst met Woonbron. Een woordvoerder van de hotelorganisatie meldde aan RTV Rijnmond dat het juridisch probleem met Hoscom eerst moet worden opgelost, alvorens de koop daadwerkelijk kan doorgaan.

Reageer op dit artikel