artikel

Chefs Sanadome studeren af als voedingsdeskundige

Hotel

Executive chef Albert van Rheede en chef kok Jacco Beck van Sanadome in Nijmegen hebben de HBO-opleiding Voedingsdeskundige succesvol afgerond.

Chefs Sanadome studeren af als voedingsdeskundige

Als voedingsdeskundige krijgen de chefs binnen het Nijmeegse thermenhotel een voorlichtende functie op het gebied van voeding en voedingsleer Van Rheede: ‘Binnen Sanadome willen wij een omgeving creëren waarin onze gasten fit & vitaal oud kunnen worden. Als chef ben je je ervan bewust hoeveel voeding hierin kan betekenen maar deze opleiding heeft ons echt laten inzien dat we leven in een overdaad.’
Van het opleggen van eetpatronen aan gasten is geen sprake: ‘We willen mensen geen dieet aanpraten, maar een levensstijl veranderen. Hier gebeurt dat uiteraard op een culinair verantwoorde manier!’

Allergieën

De nieuw verworven kennis passen ze op verschillende manieren toe bij Sanadome. Bijvoorbeeld door voedingsadviezen en workshops voor lokale sportclubs. Verder bij het inspelen op de dagelijkse vraag van gasten voor productalternatieven in verband met allergieën en intoleranties.

Prijsdumpen

Onlangs opende Sanadome een Sanasport Health Club. Samen met het thermale water, een lifestylecoach en twee koks die tevens voedingsdeskundige zijn, sluit dit aan op de missie van Sanadome om gasten fit en vitaal oud te laten worden. Directeur Joost den Bieman vertelde daar onlangs over aan Misset Horeca in een interview. Daarbij hekelde hij het prijsdumpen in de wellnessmarkt.
Sanadome behoort tot de Horeca top 100 van grootste merken en bedrijven in Nederland. Ze staan op plaats 72 in deze ranking.

Reageer op dit artikel