artikel

Acht feiten over slapen in eigen land

Hotel 567

Hotelovernachtingen in eigen land waren deze zomer een stuk populairder dan vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek van hotelvergelijkingssite Trivago.nl. Acht feiten op een rij.

Acht feiten over slapen in eigen land
  1. 27 procent van de hotelbezoekers koos in de zomer van 2015 voor een hotel in eigen land.
  2. 33 procent van de hotelbezoekers koos in de zomer van dit jaar voor een hotel in eigen land.
  3. 65 procent steeg de populariteit van Scheveningen ten opzichte van vorig jaar. Scheveningen was daarmee deze zomer de populairste hotelbestemming onder Nederlanders. De kustbestemming kreeg 3,35 procent van de Nederlandse zoekopdrachten. Vorig jaar kreeg de badplaats 2,03 procent van de zoekopdrachten en stond daarmee op de zesde plaats in populariteit.
  4. 37,33 procent daalde de animo van Nederlanders deze zomer voor Parijs, vorig jaar nog de meest populaire hotelbestemming. Parijs staat met 2,72 van alle zoekopdrachten op nummer 3.
  5. 28 procent in trek is Gent, -33%voor Antwerpen, -52 procent voor Brussel. Duitse steden daalden iets minder sterk; Berlijn, München en Düsseldorf daalde met ongeveer 15%, Hamburg met 20% en Keulen met 32%.
  6. 4,76 procent daalde de populariteit van Amsterdam. De stad krijgt 3,2 procent van alle zoekopdrachten en staat daarmee op 2 achter Scheveningen. Londen en Berlijn nemen plaats vier en zes in op de lijst. Alleen Barcelona is met een stijging van 3,6% iets populairder dan vorig jaar en komt daarmee op nummer 5 terecht.
  7. 24 procent steeg de interesse in een hotelbezoek in eigen land deze zomer. Hotelgasten bleven veel vaker in eigen land dan in 2015.
  8. 20 procent of meer daalde de populariteit van hotel-bestemmingen als Frankrijk, België, VS en Thailand.
Reageer op dit artikel