artikel

Reviews: zes keer de tien bij Booking.com

Hotel 1331

Bij de uitreiking van de jaarlijkse Guest Review Awards van Booking.com zijn in Nederland zes accommodaties beloond voor hun 10 als reviewscore op deze boekingssite. Welke zijn dat? En wat vinden reizigers wereldwijd het belangrijkste als ze een accommodatie boeken: de top 10.

Reviews: zes keer de tien bij Booking.com
B&B Kiste Trui in Mook: een van de zes tienen.

Wereldwijd (205 landen) kregen 486 accommodaties een 10 als eindoordeel van hun gasten. Zeventig procent van deze accommodaties betreft appartementen, vakantiehuizen en villa’s. En dus geen hotels. 466 van deze winnaars hebben minder dan 10 kamers.

Booking.com noemt dit geen verrassing. ‘Uit recent onderzoek blijkt dat 70 procent van de mensen het meeste geniet van reizen wanneer zij zich thuis kunnen voelen. Daarvan geeft zelfs 59 procent aan dat ze graag persoonlijk contact hebben met de host of het personeel bij de accommodatie. ‘Wellicht is bij deze kleinere – vaak particuliere – plekken de verwachtingen iets beter te realiseren  en krijgen gasten meer persoonlijke aandacht.

De zes Nederlandse tienen van Booking.com

Garden Suite Centre, Amsterdam
Bed and Breakfast Kiste Trui, Mook
Bed and Breakfast Rundedal, Roswinkel
Holiday Villa Ons Plaetske, Ootmarsum
B&B De Koesfabriek, Dokkum
Olifant, Groningen

4047 Guest Review Awards

In Nederland hebben 4047 accommodaties een Guest Review Award gekregen met een gemiddelde score van 8.7 bij de beoordelingen door gasten. Om een award te krijgen moet een accommodatie een 8.0 of hoger krijgen, bij minimaal 10 recente beoordelingen.

Alleen gasten die daadwerkelijk bij de accommodatie verbleven kunnen een beoordeling plaatsen van hun ervaring op Booking.com. Nadat zij de accommodatie hebben bezocht worden zij uitgenodigd om de ervaring te beoordelen aan de hand van zes categorieën: netheid, comfort, locatie, faciliteiten, personeel en waar voor je geld.

Elke accommodatie ontvangt een officieel certificaat met een raamsticker, en de mogelijkheid om dit succes te delen via social media met een digitaal certificaat.

Top 10 voorwaarden van reizigers wereldwijd

1 comfortabel bed, 80 procent
2 pittoresk uitzicht, 60 procent
3 gratis wifi, 52 procent
4 goede toiletartikelen, 39 procent
5 zachte kussens, 35 procent
6 goed roomservice menu, 28 procent
7 waterval douche, 25 procent
8 gratis fles wijn bij aankomst, 21 procent
9 kleerhanges/kastruimte, 17 procent
10 sfeerverlichting, 13 procent

(Onderzoek in opdracht van Booking.com en onafhankelijk afgenomen onder een nationaal representatieve steekproef van 1000 mensen uit elk van de 17 markten die minstens 1 nationale of internationale vakantie in het afgelopen jaar hebben geboekt. In totaal waren er 17.157 respondenten (18+) uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Kroatië, Rusland, Amerika, Canada, Brazilië, China, Japan, India, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. De gegevens werden verzameld van 9 september tot 4 oktober 2016).