artikel

Millenials kiezen vaker voor milieuvriendelijke hotels: groene hotels ter inspiratie

Hotel 1384

Milieuvriendelijk is de nieuwe trend in overnachten onder millenials. Dat blijkt uit onderzoek van Hotels.com. Ruim een derde van deze groep kiest voor ecovriendelijke hotels, tegenover 5% van de vijftigplussers. Vijf groene hotels op een rij ter inspiratie.

Millenials kiezen vaker voor milieuvriendelijke hotels: groene hotels ter inspiratie

Maatschappelijke impact en duurzaamheid worden steeds belangrijker voor reizigers, meldt het onderzoek dat werd uitgevoerd door OnePoll in juli 2017 onder 500 Nederlandse volwassenen die op vakantie zijn geweest. Dit is terug te zien in de stijging van het aantal overnachtingen in eco-chique hotels. Meer dan een kwart (28%) van de reizigers geeft aan eerder een hotel te boeken als deze milieuvriendelijk is. Niet-traditionele accommodaties als boomhuthotels worden hierbij steeds populairder.

Ecovriendelijk

Reizigers uit Oost-Nederland zijn het meest milieubewust bij het boeken van een hotel: 42% van de ondervraagden geeft aan dat ze sneller een hotel boeken dat milieuvriendelijk is. Inwoners uit de Randstad boeken minder vaak duurzame hotels, 30% van deze groep kiest voor een ecovriendelijk hotel.

Hotels.com heeft vijf groene hotels op een rij gezet ter inspiratie:

Tree Hotel, Zweden

In het Tree Hotel in Zweden kunnen reizigers overnachten in boomhutten, van de Spiegel Cubus kamer en het Vogelnest tot de UFO. Alle kamers zijn gebouwd met duurzame constructie, waardoor het hotel erg groen is.

Whitepod, Zwitserland

Deze luxe, ecovriendelijke hutten staan op de top van een heuvel, met uitzicht op de Zwitserse Alpen. Het hotel combineert natuurlijke schoonheid met inzet voor behoud van het milieu. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van pelletkachels.

Alila Jabal Akhdar, Oman

Het Alila Jabal Akhdar in Oman combineert oud met nieuw, waardoor een ecovriendelijk verblijf is gecreëerd. Waaghalzen zullen versteld staan van de Al Hajar berg, die aan de overkant van het hotel staat en zich op 2.000 meter hoogte bevindt.

Hotel Tierra Patagonia, Chili

In dit hotel in Chili is upcyclen een onderdeel van het design. Het hotel combineert natuurlijke elementen in het interieur met meubels gemaakt door lokale ambachtslieden. Boomtakken uit het gebied zijn verwerkt in de bouw.

Conscious Hotel Vondelpark, Amsterdam

De ‘Conscious Hotels’ in Amsterdam staan bekend om hun milieuvriendelijke status.  Met bureaus gemaakt van recyclede yoghurtpotten, koelkasten en koffiekoppen, leeft en ademt dit hotel, gelegen bij het vondelpark, duurzaamheid. Het hotel heeft een ‘levende plantenwand’ in de lobby, de perfecte achtergrond voor Instagram.

Lees hier alles over duurzaamheid in de horeca

>>Zes simpele tips om (nog) groener te worden

>>Tips: Duurzaamheid in de horeca

Reageer op dit artikel