artikel

Familiehotel De Schelde helemaal op de schop

Hotel 3037

Cadzand Bad, de zonnigste en zuidelijkste kustplaats van Nederland, doorgaat een ware metamorfose. Naast de komst van een compleet nieuwe jachthaven worden verschillende hotels aangepakt. Hotel De Schelde maakt de meest radicale verandering door.

Familiehotel De Schelde helemaal op de schop

Nadat afgelopen weekend (11 en 12 november, red.) de laatste gasten uitgezwaaid werden, sloot Familiehotel De Schelde. Begin 2020 staat er een compleet nieuw gebouw met 48 hotelkamers, 15 luxe hotelsuites, en een appartemententoren met 18 appartementen met zicht op de jachthaven.

Een echt familiehotel

Trots vertelt Tony Verbeke over ‘ons’ hotel met uitzicht op de jachthaven, dat hij samen met zus Sabine runt. Broer en zus hebben De Schelde van hun ouders overgenomen, dat al vanaf 1983 in handen van de familie Verbeke is. Overigens werken vader en moeder Verbeke nog altijd in het hotel.

Tony Verbeke vertelt dat de fundamenten nog uit 1938 stammen, toen het eerste hotel De Schelde werd gebouwd. Dat pand is tijdens de oorlog vernield, waarna het in 1951 weer opgebouwd werd.

Nog steeds gezellig

Van het gebouw blijft deze keer niets over, zelfs de kelders moeten het veld ruimen. Wel verzekert Tony Verbeke dat de kenmerkende ‘familiesfeer’ in de nieuwbouw behouden zal blijven. Daarom is voor een niet te massaal ontwerp gekozen. Tekeningen van het interieur zijn er nog niet, maar Tony Verbeke stelt dat er sprake zal zijn van een huiselijke sfeer.

Modern en maritiem

Het nieuwe Hotel De Schelde krijgt een maritieme en moderne uitstraling, ontworpen door Vanderbruggen Architectenbureau uit Knokke-Heist. In het volledig nieuwe hotel komen 48 ruime kamers, een verwarmd zwembad, een wellness- en saunalandschap, een lobby, een winkel, een ontbijtrestaurant, en een à la carte restaurant. Dit à la carte restaurant komt tegen de dijk, met uitzicht op de nieuwe jachthaven en de zee. Ook komen er 15 hotelsuites bedoeld voor verkoop in de nieuwbouw, die vervolgens weer verhuurd kunnen worden aan hotelgasten. Geïnteresseerde investeerders kunnen zich binnenkort melden.

Het zwembad met wellness komt onder de negen verdiepingen tellende appartemententoren. De 18 luxe appartementen komen nog te koop te staan. De toekomstige bewoners van de appartementen kunnen gebruik maken van het zwembad en de sauna. Voor de winkel wordt nog een exploitant gezocht.

Nieuwe, frisse inboedel

Tony Verbeke vertelt ‘zo fris mogelijk’ te willen beginnen met onder anderen nieuwe bedden, lakens en handdoeken. Het overgrote gedeelte van de huidige inboedel wordt vernieuwd. Wat niet op een veiling wordt verkocht gaat waarschijnlijk naar een goed doel.

Geen verlengde van Knokke

Hoewel er stevig wordt gebouwd en verbouwd in Cadzand-Bad, zal de Nederlandse kustplaats nadrukkelijk geen verlengde worden van het Vlaamse Knokke. ‘De Belgische kustlijn is op sommige

plekken volledig volgebouwd’, vertelt Tony Verbeke. Soms met wel 14 bouwlagen hoog. In Cadzand is dat anders. De gemeente hanteert strenge regels om de natuur genoeg ruimte te geven.

Cadzand-Bad als volwassen badplaats

Met de huidige ontwikkelingen in het dorp wordt Cadzand-Bad een volwassenere badplaats dan het vroeger was, stelt Tony Verbeke. Er zijn de afgelopen jaren heel wat bedden bij gekomen, maar toch is er nog ruimte genoeg voor nieuwe ontwikkelingen. De nabijgelegen natuurgebieden maken Cadzand-Bad een aantrekkelijke plek voor mensen om te komen fietsen of wandelen.

‘Een mooi begin van de boulevard’

Aangezien de laatste gasten inmiddels vertrokken zijn, kan de sloop begin 2018 beginnen. Tony Verbeke heeft in ieder geval veel zin in de komende periode en kan niet wachten om er iets moois van te maken. ‘Ons hotel maakt de jachthaven helemaal af en is een mooi begin van de vernieuwde boulevard’.

Tony Verbeke verwacht begin 2020 de eerste gasten in het vernieuwde Hotel De Schelde te kunnen verwelkomen.

Klik hier als u meer wilt weten over dit project in Cobouw Bouwberichten

Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille. Activeer uw gratis proefperiode op Bouwberichten.nl

Foto's

Reageer op dit artikel