artikel

Rijksmonument Slaakhuys in Rotterdam wordt luxe hotel

Hotel 2153

Elk jaar komen er meer toeristen naar Rotterdam. Anders dan in de Amsterdam, waar zich geen nieuwe hotels mogen vestigen, groeit het aantal hotels in Rotterdam gestaag. In 2018 opent aan de Slaak 34 in Rotterdam een nieuw, luxe hotel. Het monumentale Slaakhuys wordt momenteel gerenoveerd en verbouwd tot een hotel met 74 kamers, een high dining restaurant met cocktail bar en een foodmarkt van Lidl.

Rijksmonument Slaakhuys in Rotterdam wordt luxe hotel

Wederopbouw tot hotel

Het Slaakhuys werd in 1954 gebouwd op de fundering van het gebombardeerde gebouw Voorwaarts. In eerste instantie was het een kantoorgebouw voor landelijk avondblad ‘Het vrije Volk’. Daarna deed het onder anderen dienst als een snookercentrum en een atelierruimte. Na jaren leeg te hebben gestaan wordt het wederopbouwmonument van zo’n 10.000 vierkante meter momenteel door Frame Vastgoed herontwikkeld.

Op de bovenste vier verdiepingen van het voormalige kantoorpand zullen 74 luxe hotelkamers van variërende grootte te vinden zijn. Op de begane grond en de vide kunnen gasten genieten van high dining in het restaurant en aan cocktails nippen in de hotelbar.

Odyssey Hotel Group

Het hotel en het bijbehorend restaurant en bar zullen geëxploiteerd worden door de Odyssey Hotel Group. De naam van het hotel zal dragen is echter nog niet bekend. Rick van Erp van Odyssey Hotel Groups vertelt dat het plan al verschillende werknamen heeft gedragen, waaronder ‘Concierge Boutique Hotel & Apartments’. In dat plan zouden er ook appartementen met een uitgebreide conciërge service in het pand te vinden zijn, maar daar ging een streep door.

Van Erp kon wel vertellen dat het nieuwe hotel waarschijnlijk onder de Autograph Collection van Marriott zal vallen. Het wordt het derde Nederlandse hotel van deze wereldwijde formule. Een passende naam voor het Slaakhuys als hotel volgt nog.

Lidl foodmarket

Waar ooit kranten werden gedrukt kunnen mensen volgend jaar terecht voor hun dagelijkse boodschappen. De voormalige drukkerij en zetterij wordt namelijk verbouwd tot een heuse Lidl Food Market. De foodmarkt wordt afzonderlijk van het hotel geëxploiteerd en krijgt een aparte ingang.

Verwacht wordt dat het hotel de eerste gasten kan verwelkomen in oktober 2018.

Klik hier als u meer wilt weten over dit project in Cobouw Bouwberichten

Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille. Activeer uw gratis proefperiode op Bouwberichten.nl

Reageer op dit artikel