artikel

Deze drie interieurelementen creëren schoonheid en balans in horeca inrichting

Hotel 1126

Deze drie interieurelementen creëren schoonheid en balans in horeca inrichting

Ronde vormen, gedurfde kleuren en bijzondere texturen. Als deze drie designcomponenten worden gecombineerd in horeca inrichting dan ervaren de gasten volgens interieur designer Roelfien Vos schoonheid en balans. Zij laat dit zien met haar ontwerp ‘The Lobby’.

The Lobby op de Independent Hotel Show van 8 en 9 mei liet verschillende vormen, bijzondere texturen en gedurfde kleuren zien. De horeca inrichting en gastvrije ruimte nodigt uit om te ontspannen, te genieten van een drankje en andere mensen te ontmoeten. Vorm, textuur en kleur zijn in The Lobby tot een dynamisch geheel bij elkaar gebracht. ‘Deze elementen worden vooral zichtbaar doordat ze elkaar complementeren’, zegt Vos.

The Lobby

Het thema ‘Roaring Twenties’ wordt met het vloerkleed van Van Besouw Tapijt kracht bijgezet.

Horeca inrichting geïnspreerd op de ‘Roaring Twenties’

Het ontwerp van The Lobby is geïnspireerd op de roerige jaren twintig van de vorige eeuw of wel de ‘Roaring Twenties’. Honderd jaar geleden, een uitdagende periode waarin cultuur, muziek, reizen en culinair genot zich manifesteerden als expressieve uitingen op jarenlange depressies. Een periode waarin populaire stijlbewegingen als Art Deco en Art Nouveau hun weerslag hadden op decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het industriële, grafische en interieurontwerp, als de beeldende kunst en mode.

Horeca inrichting vertelt een verhaal

‘Het ontwerp van The Lobby toont een verfijnde omgeving die warmte oproept en een verhaal vertelt. Reizen en leisure spelen tegenwoordig een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Bovenal zijn mensen op zoek naar die gedenkwaardige ervaring in gastvrijheid.’

The Suite, het hart van The Lobby, heeft een zachtroze fluwelen wandbekleding en een expositie met bijzondere kunst in onverwachte presentatie.

Nieuwe horeca inrichting en highlights

De eiken houten vloer in The Lobby is gelegd in een ‘geschubt’ patroon; vakmanschap van en door Buildings vloeren. De eetkamerfauteuil van Wittmann uit de Vuelta serie; het model is eind april voor het eerst gepresenteerd op de beurs Salone del Mobile in Milaan. De wanden zijn bekleed met een Art Nouveau wandbekleding van Art Wall Collection, aangevuld met een velours behang van Dutch Wall Textiles.

The Lobby

De eetkamerfauteuil van Wittmann uit de Vuelta serie is eind april voor het eerst gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan.

De lamp met glazen bollen geven extra dimensie aan het behang

De vloerlamp Stellar van Pulpo is nieuw in de collectie. Deze bijzondere armaturen van glazen bollen geven een extra dimensie aan het behang op de wand. In The Suite kon de bezoeker de expositie van Annika Versloot bewonderen.

The Lobby

De wanden zijn bekleed met een Art Nouveau wandbekleding van Art Wall Collection, aangevuld met een velours behang van Dutch Wall Textiles.

Sprankel van magie door lichtsculpturen in het horeca interieur

Brand van Egmond geeft met de lichtsculpturen uit de ‘Louise’ serie een sprankel van magie aan The Lobby. Het thema ‘Roaring Twenties’ wordt met het vloerkleed van 5 x 2 meter van Van Besouw Tapijt kracht bijgezet.

 

Reageer op dit artikel