blog

Weg met de vieruurssnack

Hotel

Loop eens aandachtig door uw f&b- en banquetmap. 
Schrap meteen de gefrituurde snacks en zoetwaren voor vergaderingen en vervang ze door pure chocolade, noten en groentesmoothies. Met de voeding die u serveert, kunt u de uitkomst van zakelijke meetings in uw bedrijf beïnvloeden.

Weg met de vieruurssnack

Zet u een schaal koekjes of ander snoepgoed op tafel? Serveert u om 16.00 uur een warme snack? Iets uit de frituur of met bladerdeeg misschien? Fout! De vetten en snelle suikers zijn funest voor de concentratie: alle energie en bloed gaan richting maag ten behoeve van de vertering, waarmee in de hersenen een tekort ontstaat. Je wordt slaperig en hebt meer moeite met concentreren. De vieruursdip wordt juist versterkt in plaats van verlicht.

Vooral hotels beginnen zich dat de laatste tijd te realiseren. Een aantal partijen is met voedingswetenschappers en diëtisten aan de slag gegaan om snacks en zoetigheden te ontwikkelen waar je wél energie van krijgt. Zo lanceerde Postillion recent Brain Food, waarbij de koekjes en cola van de vergadertafel zijn vervangen door smoothies van rode biet en bleekselderij, noten, dadel-vijgenbonbons met kokosrasp of bananenmuffins met kastanjes.

Ook mocht ik begin december als dagvoorzitter optreden bij de jaarlijkse breakfastclub van AF&BM, de vereniging van f&b-professionals in de hotellerie. 
Erik te Velthuis, manager van een topsportrestaurant op Papendal, ging in op voeding die hij in eerste instantie ontwikkelt voor sporters, maar die ook heel bruikbaar zijn op 
de vergadertafel. Ook daar smoothies met groenten, gezonde muffins en energierepen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Probeer het eens, daarmee worden de meetings van uw gasten nóg productiever.

Reageer op dit artikel