blog

Hoteltrends 2016 – van Poshtel tot Escape the Crowd

Hotel

Het nieuwe jaar staat voor de deur, welke trends gaan de hotellerie vorm geven in het nieuwe jaar? Bureau Cherry Picker onderzocht de nieuwe behoeften van gasten in hun trend LAB. Trendwatcher Tessa aan de Stegge definieert 8 hoteltrends en vertelt hoe je hierop kunt inspelen.

Hoteltrends 2016 – van Poshtel tot Escape the Crowd

Reizigers zijn niet meer te segmenteren. De ene keer verblijven ze in een hostel omdat ze gezelligheid willen, de andere keer in een hotel omdat ze behoefte hebben aan luxe. Het zogenaamde ‘Poshtel’ biedt the best of both worlds. Mix & match lijkt sowieso het devies in 2016. Werk en vakantie versmelten in de trend ‘Bleisure’. Ook in ‘Feels like home’ komen verschillende zaken samen: deze trend staat voor ‘het hotel als sociale hub’: een plek waar je al je lifestyle-activiteiten kunt uitoefenen, van yoga tot expositiebezoek.

Portable, The Butler, Hide in Nature en Cool Green

Schaarste is een andere succesfactor: uit de trend ‘Portable’ blijkt dat tijdelijke (pop-up) hotels snel een hype worden. Wil je tot het gaatje gaan, zet dan gerust de trend ‘The Butler’ in, waarbij exceptionele service voorop staat om de klant een toptijd te bezorgen. De trends ‘Hide in Nature’ en ‘Escape the Crowd’ geven aan dat de hotelgast verlangt naar rust en een worden met de natuur, maar dan wel graag slaapt in een exclusief hotel. Laatste kans voor het nieuwe jaar: ‘Cool Green’. In 2016 verwachten gasten dat ze tools krijgen om mee te helpen een steentje bij te dragen aan het milieu. Vooral de Millenials en en Generatie Z omarmen een groen verblijf.

Future proof hotels

Succesvolle hotels in 2016 gaan in hun strategie uit van de gefragmenteerde reiziger, de ‘all in one’-reiziger wiens profiel demografische factoren overstijgt. Benadering en behandeling zullen voor iedere reiziger gelijk worden. Tips voor 2016: Zorg dat je niet verrast wordt door de grillen van de hotelboeker, maar blijf deze voor! Denk vanuit de behoeften van de gast, wees transparant en open en identificeer je met je gasten!

Hieronder de 8 trends in het kort:

1. Poshtels
In dit hostel heb je de gezelligheid van het delen van slaap- en leefruimtes, maar de luxe van een hotel.

2. Feels like home
Het hotel van de toekomst is een hub waar alles samenkomt: van yoga tot werken tot tentoonstellingen. Slapen wordt bijzaak.

3. Portable hotels
Voor je doorhebt dat ze er zijn, zijn ze alweer weg: de portable hotels.

4. Bleisure
Werk en vrije tijd versmelten steeds meer en hier spelen hotels maar al te graag op in.

5. The Butler
Service in hotels gaat steeds verder. Wie gaat het verst in exceptionele service naar de gast?

6. Cool Green
Vanaf 2016 wordt een groene bedrijfsvoering gezien als cool. Reik je gasten tools aan om zich te profileren met hun green attitude.

7. Camouflage
Er komen steeds meer camouflage hotels die nauwelijks te onderscheiden zijn van het landschap.    

8. Escape the crowd
Om afzondering en een buitengevoel wil ervaren, komen er steeds meer hotels op afgezonderde locaties als weilanden, bossen of industrieterreinen.

Reageer op dit artikel